• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ХНУРЕ одним з перших українських вузів запускає масштабну антикорупційну кампанію

    Опубликовано: 2016-07-22 08:36:42

    Керівник Харківського національного університету радіоелектроніки Едуард Рубін ініціює масштабну антикорупційну кампанію у ВНЗ.
    19 липня, виступаючи на ректораті, він заявив про те, що взятий вузом курс на відкритість і прозорість несумісний з проявами корупції. «Ми почали активно працювати в цьому напрямку в минулому навчальному році, а в наступному повинні викорінити це зло», – підкреслив він.
    Ініціатива була підтримана ректоратом, і Е.Рубін вже віддав доручення з розробки дієвих антикорупційних заходів, щоб актуалізувати і наповнити реальним змістом антикорупційну програму, яка була затверджена в вузі до його приходу на посаду.
    «Багато положень прийнятої програми так і не втілені у життя. Попереднє керівництво разом із відповідальним за виявлення корупційних порушень в університеті гальмувало її імплементацію. Зараз ми маємо і волю, і можливості, щоб доповнити програму реальними механізмами і провести дієву антикорупційну кампанію», – зазначив Олександр Винокуров, нещодавно призначений уповноваженим з питань запобігання та виявлення корупції в ХНУРЕ.
    Е.Рубін вже оголосив, що першою частиною кампанії стане масштабне анкетування студентів і викладачів та створення анонімних каналів для інформування керівництва про факти корупції.
    Планується також проведення круглого столу з представниками інших вузів для обміну досвідом в даному напрямку роботи, створення в вузі постійної антикорупційної комісії за участю незалежних активістів.
    «Безумовно, найкращим засобом проти корупції є підвищення офіційних доходів співробітників. Це питання - одне з перших в нашому порядку денному, і, я впевнений, що в новому навчальному році у нас з'являться можливості для цього. Ми повинні зробити все, щоб ні викладачі, ні студенти не асоціювали поняття корупції з ХНУРЕ. На моєму колишньому місці роботи в коледжі для подібної трансформації знадобився рік. Впевнений, що і тут все вийде досить швидко», – підкреслив в.о. ректора.
    У нещодавному рейтингу ІТ-порталу DOU серед всіх ІТ-вузів України ХНУРЕ посів друге місце, поступившись першою позицією КНУ ім. Шевченко. У той же час близько 40% випускників і нинішніх студентів ХНУРЕ в ході опитування відзначили, що їм або постійно, або періодично доводилося стикатися з корупцією.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.