• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Поводження з підопічними в Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті є таким, що не принижує гідність людини

    Опубликовано: 2016-07-06 15:10:25

    Такий одностайний висновок зробили члени моніторингової групи національного превентивного механізму проти катувань після візиту до цього інтернату, що знаходиться у Вінницькій області.
    Установа знаходиться в мальовничій, але віддаленій частині Вінниччини – практично на кордоні з Молдовою. Проживають в інтернаті 169 чоловіків складної долі. 28 осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі, перебувають у відділенні для людей з інвалідністю, решта – у психоневрологічному відділенні.
    Інтернат має безліч проблем: він розміщений у старій пристосованій будівлі, тому відсутня можливість забезпечити умови для проживання; не вистачає приміщень для проведення реабілітації й організації дозвілля (бібліотека нараховує не більше 30 екземплярів зачитаних, старих книжок); немає лікаря-психіатра; установу не відвідують волонтери і благодійники.
    При цьому колектив прагне забезпечувати у будинку-інтернаті комфорт і доброзичливу атмосферу.
    «Найбільше вразило уважне і турботливе ставлення до кожного. Персонал знає потреби пацієнтів, історію їхньої хвороби та життя.
    Крім того, в селі ми зустріли підопічних інтернату, адже вони вільно виходять за покупками, не обмежується їхня свобода пересування. Розумний підхід в організації життя інтернату дозволяє навіть при фінансових труднощах забезпечити належний догляд і достойне життя підопічних. У межах можливого забезпечується право на приватність та підтримку родинних зв’язків, є вільний доступ до користування телефонною мережею. Охочі мають в кімнатах телевізор. Треба відзначити, що поводження з підопічними в інтернаті є таким, що не принижує гідність людини», – ділилася враженнями координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого з прав людини у Вінницькій області Наталія Гурковська.
    Підопічні та персонал є свідками позитивних змін, які відбулися в закладі впродовж останніх 9 років після призначення на посаду нинішнього директора. Здійснено ремонтні роботи, замінені вікна, підсобне господарство дає змогу за незначні кошти забезпечити повноцінне 5-разове харчування.
    За результатами візиту підготовлено акти реагування Уповноваженого з прав людини з рекомендаціями Мінсоцполітики та облдержадміністрації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.