• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська наполягає на необхідності вжиття дієвих заходів для припинення порушень права на захист персональних даних

    Опубликовано: 2016-05-12 12:39:16

    Як повідомлялося, Валерія Лутковська підтримала заяву представників ЗМІ, які висловили своє обурення фактом оприлюднення на сайті «Миротворець» персональних даних журналістів, які отримували акредитацію у так званих ДНР/ЛНР.
    Вчора, 11 травня, Валерія Лутковська вкотре звернулася до Служби безпеки України та Голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе з рекомендацією вжити заходів щодо припинення незаконного збору та поширення персональних даних осіб на інтернет-сайті «Миротворець», а також забезпечити блокування доступу до зазначеного сайту на території України. Варто зазначити, що минулого року з аналогічною пропозицією Уповноважений з прав людини неодноразово зверталась на адресу правоохоронних органів.
    «Оприлюднені на інтернет-сайті «Миротворець» дані про осіб є об’єктом захисту відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», який спрямований на захист прав людини і основоположних свобод, зокрема права на невтручання в особисте життя, у зв’язку з обробкою персональних даних, та Закону України «Про інформацію», – йдеться у зверненні Уповноваженого з прав людини.
    Валерія Лутковська переконана, що порушення права на захист персональних даних вже набуло ознак системного характеру, тож існує нагальна необхідність вжити дієвих заходів для припинення цього явища.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.