• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український бізнес закликає суспільство Нідерландів проголосувати за асоціацію між Україною та ЄС

    Опубликовано: 2016-03-28 14:08:15

    Ділова громада України звернулася до бізнес-спільноти та громадянського суспільства Нідерландів із проханням підтримати на референдумі 6-го квітня ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Відповідний відкритий документ був прийнятий на Українському форумі бізнесу (УФБ), що пройшов нещодавно в столиці та представив консолідовану позицію більшості вітчизняного підприємництва. 
     «Україна є європейською державою, яка поділяє спільну історію та цінності з країнами ЄС. Вона вже понесла великі жертви у боротьбі за незворотність євроінтеграції. Головною метою Угоди про асоціацію між Україною та ЄС є утвердження сучасних європейських стандартів: верховенства права, захист приватної власності, рівноправної конкуренції», – наголосили учасники Форуму.
    Співініціатор Форуму, президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах зауважив, що  запровадження зони вільної торгівлі, що складає  значну частину Угоди, спрямоване на стандартизацію торгівельного законодавства, усунення більшості наявних обмежень, якісне розширенні торгівельних зв’язків між Україною та Європейським Союзом. 
    «Завдяки цьому будь-яке підприємство ЄС матиме такий же доступ до українських партнерів та ринку, як і до, скажімо, партнерів та ринку у Бельгії, Італії, Швеції чи Польщі. У рамках Угоди Україна зобов’язується також здійснити низку реформ, реалізація яких суттєво змінить чинне законодавство України у галузі торгівлі, екологічних стандартів, соціальних гарантій та максимально наблизять його до стандартів ЄС, відображених у правових нормах Європейського Союзу», – йдеться в спільній заяві ділового товариства України.
    Представники українського бізнесу та громадськості закликали своїх колег із Нідерландів підтримати європрагнення України та всіляко сприяти отриманню позитивного результату на референдумі 6 квітня.
    Нагадаємо, парламент Нідерландів ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня 2015 року, після чого документ був підписаний королем країни. З ініціативою проведення референдуму виступили представники громадськості, яким вдалося зібрати необхідну кількість підписів для його проведення. Виборча рада Нідерландів призначила консультативний референдум на 6 квітня 2016 року.
    Український форум бізнесу об’єднав близько двохсот об’єднань та організацій  промисловців, підприємців, роботодавців, науковців і експертів,  які консолідувалися заради подолання кризи, економічного зростання держави.
    Співорганізаторами Форуму виступили великі та впливові ділові і громадські об’єднання: Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України, Український союз промисловців і підприємців, Антикризова рада громадських організацій, Федерація роботодавців України, Об’єднання «Українська бізнес ініціатива», Торгово-промислова палата України, Громадянська платформа «Нова країна», Громадське об’єднання «Україна – це я». Наразі доопрацьовується головний документ Форуму – План невідкладних заходів щодо подолання надзвичайної ситуації в економіці України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.