• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держенергоефективності та Луганська ОДА співпрацюватимуть у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики

    Опубликовано: 2016-02-03 15:00:57

    1 лютого у ході зустрічі Голови Держенергоефективності Сергія Савчука та керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки підписано Меморандум про співпрацю у сфері енергоефективності.

    Меморандум передбачає розробку регіональної програми з відшкодування частини відсотків за "теплими" кредитами для населення.

    "Надзвичайно важливо, що регіон, який перебуває у важких соціально-економічних умовах, активізувався і переймається скороченням споживання енергоресурсів. Ми розуміємо, що вирішення цього питання неможливе без спільних дій центральної та місцевої влади, - наголосив Голова Держенергоефективності та додав, - підписання сьогоднішнього меморандуму – це  крок до об'єднання зусиль на шляху до впровадження енергоефективних заходів".

    Голова Агентства звернув увагу, що місцева програма дозволить здешевити в регіоні "теплі" кредити та збільшити кількість учасників, які долучаться до енергозбереження.

    Сергій Савчук навів приклади такої успішної співпраці. Так, у 2015 році прийнято 81 місцеву програму, завдяки яким на компенсацію частини відсотків за "теплими" кредитами було виділено більше 34 млн. грн. 13 тисяч громадян змогли отримати додаткову компенсацію на енергоефективні заходи. Наразі розробляється ще понад 120 подібних програм у різних регіонах країни.

    У свою чергу керівник Луганської обласної цивільно-військової адміністрації Георгій Тука зауважив, що питання енергозабезпечення та енергозбереження  - одне з першочергових в області. Тому влада Луганщини зацікавлена у співпраці, завдяки якій населення регіону матиме можливість отримати допомогу при впровадженні енергоефективних заходів.

    Окрім особливостей дії програми "теплих" кредитів, сторони обговорили можливості реалізації проектів з використанням відновлюваних джерел енергії. Адже для цього в регіоні існує достатній потенціал. Мова йшла про будівництво котелень з використанням альтернативних видів палива, когенераційних установок, які працюють на біомасі, стимулювання встановлення приватними домогосподарствами сонячних колекторів тощо.

    Зокрема, С. Савчук зауважив, що для поширення подібних проектів у регіоні та заохочення підприємців до такого виду діяльності існує необхідна правова база. Так, минулого року прийнято ряд законодавчих актів, які стимулюють використання відновлюваних джерел енергії.

    За результатами зустрічі сторони дійшли згоди, що співпраця у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики сприятиме економічному  розвитку регіону, створенню додаткових робочих місць на території області, збільшенню надходжень до місцевого бюджету.

    Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.