• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АНДРІЙ БІЛЕЦЬКИЙ: ДЕМІЛІТАРИЗУВАТИ ШИРОКИНЕ – ЦЕ ВІДДАТИ МАРІУПОЛЬ НА РОЗСУД ПУТІНА

    Опубликовано: 2015-07-08 15:55:48

    Широкине є стратегічно важливим військовим пунктом, який згідно Мінських домовленостей має належати Україні, і демілітаризувати його – означає віддати Маріуполь на розсуд Путіна. Про це в ефірі каналу «112» заявив командир полку «Азов» Андрій Білецький. «Широкине – це ключ до Маріуполя. Згідно Мінських домовленостей, які підписали Україна, Захід, Росія, ДНР і за виконанням яких має слідкувати ОБСЄ, цей населений пункт є українським», – зазначив він.

    За словами Білецького, розмови про демілітаризацію не мають під собою жодних підстав. «Сепаратисти вийшли звідти не через домовленості, а через величезні втрати. Є їхня поразка. За правовими нормами це українська територія. Про що може йти мова? Давайте просто виконувати Мінські домовленості, якщо ми їх підписали і залишимо собі Широкине, так як і повинно бути. І тим самим ми убезпечимо Маріуполь», – заявив Білецький.

    Окрім того, на думку командира полку «Азов», не варто очікувати змін у поведінці сепаратистів у питанні відведення озброєнь, яке було анонсовано новим представником ОБСЄ після засідання Контактної групи з питань урегулювання ситуації на Донбасі, яке відбулося 7 липня у Мінську.

    «Відведення 100-міліметрових озброєнь ми очікуємо, починаючи з 15 лютого 2015, тобто з дня підписання Мінських угод. Після того вже були десятки загострень: Дебальцево, Широкінська епопея, бої в Луганській та Донецькій областях. Тому я думаю, що нові домовленості будуть виконуватись десь так само, як і в попередні 5 місяців – тобто ніяк. Але навіть якби вони були виконані, з військової точки зору ця подія не мала б сенсу. Повернути озброєння на лінію фронту, наприклад, самоходні артилерійські системи 152-мм чи 122 мм із 100-кілометрової зони – це півтори години ходу цих машин. Тобто все це озброєння може бути повернуто моментально на фронт, і та сторона, яка поверне його першою та вирішить нанести превентивний удар, отримає величезні переваги. Тому в мене великі сумніви, що хоч одна сторона піде на такий небезпечний для неї крок і повністю відведе озброєння», – підкреслив Білецький.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.