• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новітні наукові здобутки на Всеукраїнському дні поля

    Опубликовано: 2015-06-25 08:42:04

    24 червня 2015 року Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко та президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало офіційно відкрили Всеукраїнський день поля 2015 у  УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого (смт Дослідницьке, Васильківського району, Київської області).

    Ярослав Гадзало зазначив, що «такі заходи, як Всеукраїнський день поля, важливі для аграрної науки та аграрного виробництва. Це можливість побачити здобутки наших аграріїв, побачити нові здобутки науковців. Ми стараємося робити так, щоб представники виробництва могли спілкуватися з науковцями, отримати рекомендації як використовувати сорти та отримати найбільшу віддачу».

    Розповідаючи про новітні розробки НААН, він сказав: «На демонстраційному полігоні, виробники зможуть  вибрати нові сорти гібридів пшениці, які дають більше 100 центнерів, гібридів нашої кукурудзи, які стійкі до умов вирощування, дають по 14 тонн сухого зерна і інші культури». Це новий полігон, який зроблений 5 років назад. На ньому висіяна 1071 ділянка наших вітчизняний сортів і гібридів саме селекції НААН.

    «Декілька років назад найбільше дослідне поле було в «Монсанто», де висіяно 60 тисяч ділянок, цього року в селекційно-генетичному центрі в Одесі висіяно 80 тисяч ділянок», – підкреслив президент аграрної Академії.

    Пресс-служба НААН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.