• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Презентація кінокурсу «Фільм за 7 днів»

    Опубликовано: 2015-06-24 08:41:00

    З 29 червня до 5 липня в Києві, в Національному центрі Олександра Довженка, відбудеться громадський освітній кінокурс «Фільм за 7 днів».

    Про це сьогодні, 23 червня, на брифінгу в Українському кризовому медіацентрі заявив Сергій Жерехов, ініціатор громадської ініціативи Ukrainian Cinema Village («Українське КіноСелище»), що є організатором «Фільму за 7 днів».

    «Півсотні творчих людей протягом тижня отримають базові практичні знання для створення кіно та відзнімуть кілька короткометражних фільмів, а в останній день курсу, 5 липня презентують їх на вечірці-закритті», - розповів він.

    За словами Сергія, засновниками проекту стали активісти, які вирішили сприяти відродженню українського кіно на волонтерських засадах. «Усі викладачі та організатори працюють безкоштовно, виключно – на ентузіазмі»,  – підкреслив Жерехов.

    У межах курсу учасники відвідають майстер-класи українських кінематографістів, серед яких – Любомир Левицький (продюсер, сценарист, режисер кінострічок «Штольня», «Тіні незабутих предків»), Олесь Санін (режисер фільмів «Мамай», «Поводир), Андрій Бабік (телеведучий, сценарист серіалів «Скліфософський», «Нюхач»), Артур Гураль (режисер, арт- директор дистриб’юторської компанії «Мультиплекс») та інші.

    Крім того, під час брифінгу режисер Любомир Левицький повідомив, що учасники «Фільму за 7 днів» матимуть унікальний шанс стати частиною однієї з творчих груп, що працюватимуть над молодіжною комедією «Селфі-паті», зйомки якого режисер запланував уже на осінь цього року.

    Він запевнив, що й надалі співпрацюватиме з Ukrainian Сinema Village, щоб створити в Україні багатошарову систему співпраці кіномитців та базу для обширного кіновиробництва.

    Партнерами кінокурсу «Фільм за 7 днів» виступили Національний центр Олександра Довженка, ТМ «KOBLEVO», акторське та кастинг-агентство «АБА Студія», Союз Молодих кінематографістів України «10 муза», Spilno.TV, Мережа концептуальних кафе «Львівська майстерня шоколаду», «Львівські пляцки», «Львівська копальня кави», театр «Сузір’я», Мистецьке об’єднання «Остання барикада».

    Крім того, ініціатори Ukrainian Cinema Village анонсували свої найближчі проекти:  мініфестиваль «7 днів кіна під віна», що відбудеться в Одесі з 10 по 18 липня, та ініціативу з відродження літнього кінотеатру в столичному Гідропарку.

    Ukrainian Cinema Village – ініціатива, що об’єднала творчих людей, які мріють відродити українське кіно. Суть проекту – розвиток альтернативної кіноосвіти. Зокрема, планується створити заміське кіноселище, де можна буде вчитися кіномистецтву та знімати фільми.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.