• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗАЯВА ФЕДЕРАЦІЇ РОБОТОДАВЦІВ УКРАЇНИ щодо неприпустимості втручання у діяльність організацій роботодавців

    Опубликовано: 2015-06-08 08:41:46

    Федерація роботодавців України висловлює обурення висловлюваннями Прем'єр-міністра України, який, згадуючи сьогодні у своєму виступі в стінах Парламенту України Федерацію роботодавців України (ФРУ), назвав її «федерацією роботозабиравців».

    Такими безпідставними висловами очільник Уряду в особі ФРУ образив близько 8500 підприємств, які у сукупності генерують 70% ВВП України і дають роботу понад 5 млн. людей.

    Це розцінюється нами не інакше як спроба перекласти з себе провину за непрофесіоналізм та, як наслідок, стрімке падіння економіки і зменшення робочих місць, в намаганні врятувати свій падаючий політичний рейтинг.

    У березні цього року ФРУ закликала економічний блок Уряду та особисто Прем'єр-міністра України піти у відставку у зв’язку з повною неспроможністю здійснити в країні ефективні реформи та, як наслідок, суттєвим зниженням рівня життя людей, зростанням корупції та деградацією національної економіки.

    Проте замість того, щоб дослухатись до пропозицій бізнесу із відновлення національної економіки, Прем'єр-міністр дозволяє собі публічно ображати в особі Федерації тих, хто із останніх сил зберігає робочі місця, сплачує податки, наповнює бюджет у важкій кризисній ситуації, що  спричинена  непродуманими та непрофесійними діями самого Уряду.

    Саме тому ми вкотре заявляємо про необхідність відставки Прем'єр-міністра України А.Яценюка, який за останній рік свого сидіння в цьому кріслі довів свою некомпетентність та неспроможність забезпечити умови для розвитку країни.

    Ще більш цинічним виглядають звинувачування Прем'єр-міністра щодо приватизації Федерації роботодавців України та відвертий тиск на її керівництво в той час, як у Женеві розпочала роботу Міжнародна конференція праці, де влада України намагається позиціонувати себе як прихильника принципів свободи об'єднань та соціального діалогу між владою, роботодавцями і працівниками.

    Ми розцінюємо це як брутальне порушення одного з найбільш шанованих і невід'ємних прав цивілізованого суспільства – право на свободу об'єднань, закріпленого у Конвенції Міжнародної організації праці №87, яке забороняє державі втручатись у діяльність організацій роботодавців. Вважаємо неприпустимим намагання прем’єр–міністра використовувати політичне забарвлення у відносинах  з найбільш репрезентативним об’єднанням бізнесу.      

    Ця Конвенція, нажаль, не відома Прем'єр-міністру, або він цинічно її ігнорує. Так само як ігноруються і норми статей 6, 7 Закону України «Про організації роботодавців, їх об'єднання, права та гарантії їх діяльності», якими визначено свободу діяльності організацій роботодавців.

    У зв’язку з цим ми вимагаємо публічного вибачення Прем'єр-міністра України за втручання у діяльність самоврядної організації роботодавців та визнання поваги до міжнародних норм щодо свободи об'єднань.

    При цьому, Федерація роботодавців України, яка є повноправним членом Міжнародної організації роботодавців, відповідно до Статті 24 статуту Міжнародної організації праці залишає за собою право звернутись із скаргою на Уряд у зв’язку з порушенням норм Конвенції МОП № 87 та тиском, який вчиняється на найбільш репрезентативну організацію роботодавців, у намаганні підпорядкувати владі одну з небагатьох структур, що має силу і сміливість висловлювати правду та критикувати її за неефективну діяльність.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.