• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Редактори Хмельницьких комунальних газет потребують незалежності від влади

    Опубликовано: 2015-06-04 11:58:51

    Більшість редакторів комунальних ЗМІ Хмельниччини незадоволені існуючою моделлю організації взаємодії між органами влади та виданнями. З одного боку, брак коштів у місцевих бюджетах не дозволяє належно оплачувати працю газет для висвітлення влади, а з іншого видання не можуть відмовити у висвітленні діяльності своїм співзасновникам.

    Про це йшлося на Робочій нараді щодо перспектив реформування державних та комунальних ЗМІ, яка відбулася минулого тижня у м. Хмельницький. Участь у дискусії взяли більшість редакторів комунальної преси області, видавці приватної преси, представники місцевої влади. Нараду відкрив голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар.

    Українська Асоціація Видавців (УАВПП) провела захід при підтримці Українського медійного проекту (У-Медіа) офісу Ради Європи в Україні та за активного сприяння керівництва Хмельницької обласної ради.

    Запрошені експерти відзначили високий потенціал місцевої преси Хмельниччини та її здатність до реформування у короткі строки. Учасники дійшли одностайного висновку щодо наступних них питань:

    1) Закон, який дозволить бажаючим ЗМІ реформуватися негайно, має бути прийнятий уже в 2015 році.

    2) Реформування має гарантувати збереження майна та приміщень редакцій.

    3) В результаті реформування ЗМІ повинні отримати максимум свободи та можливостей для адаптації до умов ринку.
     
    Це третя з трьох запланованих дискусій. Наразі УАВПП розглядає можливість проведення подібних обговорень в інших областях з огляду на прохання представників місцевої преси. За результатами зустрічей з редакторами УАВПП виробить низку рекомендацій які будуть передані до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України для подальшого врахування в процесі роздержавлення.

    УАВПП

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.