• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС та ЮНІСЕФ надали допомогу 46 000 дітей на сході України

    Опубликовано: 2015-05-07 11:53:01

    Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив питну воду для 42 тис. людей на території Донецької та Луганської області, що контролюється урядом України, та 3300 людей на території, непідконтрольній уряду, у співпраці зі Службою Європейської Комісії із надання гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО).

    Також за підтримки ЕСНО, ЮНІСЕФ забезпечив першочерговими предметами гігієни і надав важливу інформацію для підтримки гігієни близько 15 тис. людей на територіях, підконтрольних уряду України, та 23 тис. жителів непідконтрольних уряду територій. Загалом завдяки спільній ініціативі ЮНІСЕФ та ЕСНО гуманітарну допомогу отримали понад 84 тис. людей, у тому числі 46 тис. дітей. Сума програми складає 500 тис. євро.

    "За кошти, надані Європейський Союзом, ми допомогли дітям і жінкам, що перебувають у найбільш скрутних обставинах. Зокрема, це - діти в інтернатах, сім’ї, що живуть у бомбосховищах, переселенці, а також ті, хто залишається у зоні бойових дій. Для багатьох з них ситуація з доступом до води та гідних санітарно-гігієнічних умов є не просто складною, а безнадійною. Завдяки фінансуванню ЄС ми змогли допомогти великій кількості людей у біді", - зазначила голова ЮНІСЕФ Україна Джованна Барберіс.

    "Діти - особливо вразлива група населення під час збройних конфліктів, - сказав Мамар Мерзук, голова офісу ЕСНО у Києві. - Разом з ЮНІСЕФ та іншими партнерами нам вдалося надати найнеобхідніше дітям, старшим людям, самотнім матерям та іншим незахищеним групам населення, байдуже з якого боку лінії вогню вони перебувають".

    Внаслідок збройного конфлікту у Донецькій та Луганській областях було сильно пошкоджено інфраструктуру водопостачання, каналізації та електропостачання, а це становить серйозну загрозу для здоров’я місцевих жителів. У Плані ООН реагування на гуманітарну ситуацію в Україні (2015 р.) зазначено, що на територіях, охоплених конфліктом, близько у 1,3 мільйону людей сильно обмежений доступ до води та гідних санітарно-гігієнічних умов.

    ЮНІСЕФ збільшує масштаб програми "Вода, санітарія, гігієна", зокрема на територіях вздовж лінії фронту у Донецькій та Луганській областях, завдяки фінансуванню від ряду донорів, у тому числі ЕСНО.

    Збройний конфлікт в Україні триває більше року, і кількість внутрішньо переміщених осіб продовжує рости - наразі понад 1 235 000 осіб залишило свої домівки, з яких щонайменше 158 000 - діти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.