• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київ збудує собі ще одне місто-сателіт

    Опубликовано: 2005-11-07 15:24:00
    У Бориспільському районі Київської області планують побудувати нове місто-сателіт Києва.
     
    За словами голови Бориспільської райдержадміністрації Івана Полюховича, "населений пункт планують створити в адміністративних межах двох місцевих сільських рад - Гнідин і Вишеньки" та назвати Золоча.
     
    "Ми побачили, що поруч з цими селами буде проходити нова окружна дорога. Крім того, у проекті в нас було також будівництво дороги з Києва - вийшло, що ці дві магістралі саме перетинаються в районі Гнідина і Вишеньок", - пояснив Полюхович. "У цьому місці досить багато землі, яку можна забудувати як житлом, так і промисловими об'єктами", - додав він.
     
    Згідно з уже розробленим планом, місто буде умовно розділено на дві зони: промислову і житлову, зазначає видання. "Житлова забудова буде вестися на ділянці порядку 1000 га, на якій зараз луки. Промислову ж частину віднесуть у район між Гнідином і Бортничами, там знайшли можливість запропонувати інвесторам понад 2000 га", - пояснює заступник голови району Сергій Маяцький. За його словами, "на дану земділянку будуть залучатися підприємства легкої і переробної промисловості, а також компанії, що спеціалізуються на логістиці".
     
    За попередніми оцінками, населення міста складе близько 40 тисяч осіб.
     
    До будівництва міста мають намір залучити інвесторів. За оцінками місцевої влади, зведення міста обійдеться вкладникам у 5 мільярдів доларів, включаючи витрати на інженерну інфраструктуру.
     
    Тим часом заступник голови Київської облдержадміністрації Анатолій Юркевич зауважує, що для будівництва міста "необхідно зібрати рішення сесій рад усіх рівнів, починаючи від сільської та районної і закінчуючи Верховною Радою".
     
     Експрес.уа
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.