• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Військовою прокуратурою Центрального регіону закінчено розслідування щодо підполковника СБУ, який обвинувачується у сприянні діяльності терористичної організації

    Опубликовано: 2015-04-20 12:36:12

    Військовою прокуратурою Сумського гарнізону Центрального регіону України закінчено досудове розслідування кримінального провадження щодо підполковника Служби безпеки України, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації), ч.2 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби) Кримінального кодексу України. 

    Встановлено, що протягом 2014 – 2015 років згадуваний офіцер кілька разів здійснював виїзди на підконтрольну бойовиками територію Донецької області, а також на територію АР Крим та до м. Ростов-на-Дону (РФ), де встановлював контакти з керівництвом терористичної організації «ДНР» та з співробітниками Федеральної служби безпеки РФ з метою працевлаштування в так званому «Міністерстві державної безпеки ДНР». Окрім того, вказаний працівник СБУ неодноразово, без поважних причин, не з’являвся на службі.

    Санкція за найтяжчий злочин, у якому підозрюється підполковник, а саме створення терористичної групи чи терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

    Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.