• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Депутати хочуть повернути місцевим головам пенсії, щоб не зірвати вибори

    Опубликовано: 2015-04-02 14:51:01


     
    Верховна Рада може зняти обмеження щодо виплати пенсій та щомісячного довічного грошового утримання для сільських, селищних та міських голів.
     
    Відповідний законопроект №2506 напередодні зареєстрували народні депутати Юрій Дерев'янко і Ірина Суслова (політична партія "ВОЛЯ"), та Іван Мельничук (Блок Петра Порошенка).
     
    Документом передбачається зняття обмежень щодо виплати пенсій особам, які займають посади голів сільської, селищної рад та міських голів.
     
    Як відомо, 2 березня цього року був ухвалений Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення". Він набув чинності 1 квітня 2015 року.
     
    Цим Законом передбачено тимчасово, у період з 1 квітня 2015 року до 31 грудня 2015 року, не виплачувати пенсій певній категорії осіб у період роботи на посадах в органах влади.
     
    "Склалася ситуація, коли особи, які займають посади голів сільської, селищної рад та міських голів через низьку заробітну плату, а подекуди - і через її невиплату у зв'язку з неприйняттям місцевого бюджету, змушені з 1 квітня звільнитися з посад. Оскільки будуть позбавлені частково і пенсій", - зазначає Дерев'янко.
     
    Він зауважує, що сільські, селищні та міські ради районного значення залишаться без керівників. "І це все відбудеться під час окупації території частини території України і за трохи більше, ніж півроку до проведення чергових місцевих виборів", - наголошує нардеп. 
     
    Нагадаємо, після ухвалення бюджету близько 13 мільйонів українців, які мешкають в сільській місцевості, опинилися на межі виживання. Сільські і селищні ради не можуть ухвалити бюджети через дії районних та обласних адміністрацій. З такими проблемами, зокрема, стикнулися сільські голови Богородчаського району Івано-Франківської області.
     
    Раніше Дерев'янко закликав внести до порядку денного законопроекти щодо забезпечення фінансової самодостатності органів місцевого самоврядування.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.