• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Андрій Левус: «Розпочинаємо реальну боротьбу з російськими олігархами на законодавчому рівні»

    Опубликовано: 2015-04-02 13:20:13

     

    В Раді зареєстровано Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо участі іноземних осіб в суб'єктах природних монополій № 2509.

    Про це повідомив народний депутат України від «Народного Фронту», голова підкомітету держбезпеки Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони, екс-заступник Голови СБУ Андрій Левус на своїй сторінці у Фейсбук.

    «Міжфракційне депутатське об'єднання "Самооборона Майдану" готує цілу низку заходів, які будуть реальними санкціями. Сьогодні в Раді разом з побратимами зареєстрував відповідний законопроект, спрямований на захист національних інтересів України та усунення російської присутності в державних монополіях», - йдеться в повідомленні.

    Голова підкомітету держбезпеки профільного комітету також зазначив, що російські олігархи мають у своїй власності українські природні монополії: облгази, обленерго. Це має бути припинено.

    «Я вважаю аморальним те, що в час війни російський бізнес присутній в українській економіці, і це є прямою загрозою національній безпеці», наголосив Андрій Левус.

    На думку Андрія Левуса, такі люди, як депутат держдуми Олександр Бабаков, який голосував за анексію Криму, підтримує війну на Сході та фінансує сепаратистські прояви на Півдні країни, через офшори володіє і контролює понад 10 українських обленерго.

    «Вважаю, що такі люди, як Олександр Бабаков та інші російські олігархи своїми діями створили реальні та потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, вони сприяють терористичній діяльності, призводять до окупації території, перешкоджають сталому економічного розвитку України», - переконаний народний депутат.
    Згідно з розробленим законопроектом, пропонується заборонити приватизацію держмайна в природній монополії для російських фізичних та юридичних осіб, юридичним особам України, засновниками або співвласниками яких є росіяни; а також юридичним особам України, кінцевими бенефіціарами яких є росіяни.

    Зокрема, до приватизаційної документації окрім інформації про покупців, їх засновників, учасників обов’язково має бути повідомлено про кінцевих бенефіціарів. А неподання такої інформації позбавлятиме права брати участь в приватизації.
    Ми хочемо заборонити брати участь у статутному капіталі природних монополій зазначеним вище особам, а також кінцевим бенефіціарам таких осіб.

    Строк, який пропонується для імплементації – три місяці. Кабмін та нацкомісії в цей термін мають привести свої нпа у відповідність до цього закону.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.