• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скасування позаблокового статусу України не можна відкладати у шухляду - Валерій Димов

    Опубликовано: 2014-12-10 14:25:50

    Політичний експерт, директор Центру суспільно-інформаційних технологій «Форум» Валерій Димов вважає, що Верховна Рада України повинна якнайшвидше прийняти законопроект про скасування позаблокового статусу України.
    «Питання скасування позаблокового статусу України не можна відсувати на другий план. Відповідний законопроект ВР мала б ухвалити ще на цій сесії, або, у крайньому випадку, на перших же засіданнях наступної», - сказав він.
    За словами експерта, позаблоковий статус України фактично приймався російськими васалами в українському парламенті. «Позаблоковий статус нічого корисного Україні не дав, а навпаки – розв’язав руки агресору , наслідком чого зрештою стала анексія Криму і окупація частини території Донбасу», - наголосив він.
    «Потрібно розуміти, що такій державі, як Україна, в сучасному світі дуже складно бути поза військовими блоками. Тому парламент має вже зараз заявити нашу стратегічну мету - стати частиною євроатлантичної колективної безпеки. Не мусить бути жодної затримки навіть через спротив окремих західних політиків, які в силу своїх політичних інтересів роблять заяви щодо недоцільності чи неможливості вступу України до Альянсу», - зазначив Валерій Димов.
    «ВР має якомога швидше дати чіткий сигнал, що ні ці політики, ні Кремль не можуть вирішувати питання щодо наших геополітичних інтересів, де пріоритетом є вступ до НАТО», - підкреслив він, додавши, що питання вступу до Альянсу – це не питання одного дня, а певний процес. "І першочерговим кроком на цьому шляху є невідкладне скасування позаблокового статусу", - підсумував експерт.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.