• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Коментар Федерації плавання України стосовно ситуації в басейні «Юність»

    Опубликовано: 2014-12-02 08:25:16

    Федерація плавання України підтримує рішення Київської міської державної адміністрації навести лад у басейні «Юність». Нарешті наприкінці минулого тижня до басейну «Юність», що знаходиться у центрі Києва, було відновлено електропостачання і тепер наші спортсмени зможуть відновити тренування.
    Крім того, Міністерство молоді та спорту, яке провело власну перевірку, виявило неефективність підготовки спорстсменів вищої спортивної майстерност в Школі вищої спортивної майстерності (ШВСМ) Києва, яка діє на базі «Юність". Єдиними критерієм ефективності підготовки такого класу спортсменів є призові місця на міжнародних змагання. Але за останній рік жоден із спортсменів ШВСМ не здобув жодного призового місця на чемпіонатах світу та Європи, юнацьких олімпійських іграх в Пекіні. Вважаємо, що призначення Київською міською державною адміністрацією нового директора ШВСМ Києва, змінить ситуацію на краще.
     
    Коментарі Д.Зевіної та Н.Кожух

    Нарешті у басейні «Юність» з"явилося світло, за що велика подяка меру Києва Віталію Кличко. «Юність» - це мій рідний басейн, я плаваю в ньому з шести років. Тому зараз я дуже задоволена тим, що наш басейн очолила компетентна та професійна людина, і я знову зможу тренуватися тут та завойовувати для України медалі», - сказала рекордсменка Європи, чемпіонка світу, п`ятиразова чемпіонка Європи та багаторазова чемпіонка України плавчиня Дарина Зевіна.

    «Гатченко приніс стільки шкоди українському плаванню! Він стількох талановитих дітей та тренерів з басейну вигнав, забрав в мене шістьох майстрів спорту України, чемпіонів України, заважав тренуватися Дарині Зевіній, яка стільки зробила для розвитку вітчизняного плавання та популяризації Украйни й Києва!», - сказала Ніна Кожух, заслужений тренер України, яка виховала чотириразову олімпійську чемпіонку з плавання Яну Клочкову.
    Нагадаємо, у червні Д.Зевіна заявила журналістам про те, що директор басейну ШВСМ Києва Олег Гатченко створив для ведучих плавців української збірної такі умови, під час яких тренуватися стало неможливо. Через конфлікт із керівництвом ведуча спортсменка української збірної з плавання змушена була готуватися до міжнародних змагань за кордоном. Крім того, він фактично заборонив співпрацю з видатними італійськими тренерами на базі цього  басейну.
    Спеціалізована комісія з Київської міської державної адміністрації виявила ряд порушень в роботі колишнього директора басейну ШВСМ Києва Олега Гатченко. Зокрема, можливе підроблення О.Гатченком  документу про присвоєння йому звання "Майстер спорту" та незаконне привласнення коштів. Через велику заборгованість від басейну були відключені світло та тепло.
    Минулого тижня Київська міська держадміністрація представила нового в.о. директора ШВСМ Києва Оксану Руденко. Нове керівництво вже відновило постачання електроенергії до басейну. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.