• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Володимир В’ятрович: Герої не вмирають, поки пам’ять про них жива

    Опубликовано: 2014-11-25 12:20:50

    24 листопада в Посольстві Великобританії в Україні вшанували пам’ять Пилипа Коновала – єдиного українця, який отримав найвищу військову нагороду Британської імперії – Хрест Вікторії. На території Посольства на його чисть відкрили меморіальну дошку, виготовлену у Великій Британії та спеціально доставлену в Україну.

    Пам’ять видатного українця прийшли вшанувати дипломати Посольств Великої Британії та Канади, представники Адміністрації Президента України, Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ, Ради національної безпеки і оборони України, Українського інституту національної пам’яті та громадські діячі. На церемонії відкриття також були присутні нащадки Пилипа Коновала правнучка Валентина Бортанюк та праправнучка Алла Ларіна.

    Посол Великобританії Саймон Сміт наголосив, що цього року Великобританія проводить серію подій на честь тих, хто не був громадянином країн Співдружності, але служив під прапорами цих держав і отримав Хрест Вікторії. «Пилип Коновал, українець за походженням, що служив під канадським прапором, отримав Хрест Вікторії з рук британського короля Георга V за видатну відвагу у командуванні відділенням під час наступу», – відзначив посол.


    Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович у своєму виступі зазначив: «Сьогодні, коли українські вояки відстоюють незалежність та цілісність нашої держави у війні на Донбасі, дуже важливо згадувати українських героїв минулого.  Багато із них не мали можливості воювати в українській армії за українську державу. Але вони проявляли справжній героїзм, яким захоплюється увесь світ.

    Пилип Коновал – один з таких героїв. Його ім’я тепер носить один із підрозділів канадської армії, а нині за участі послів Великої Британії та Канади йому відкрито пам’ятну таблицю. Ми вдячні громадянам Великої Британії та Канади, що пам’ятають Пилипа Коновала, вшанування якого є прикладом ставлення до героїв війни і для українців».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.