• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Правозахисники: проекти коаліційних угод мають будуватися на цінностях прав людини, все решта – «від лукавого»

    Опубликовано: 2014-11-05 13:30:47

    Правозахисники проаналізували проекти коаліційної угоди, підготовлені Блоком Петра Порошенка та “Народним фронтом”, та не знайшли в їх текстах розділу, присвяченого дотриманню прав людини.

    «Нас дуже непокоїть відсутність правозахисного дискурсу в обох представлених проектах коаліційних угод. Права людини і основоположні свободи є тим фундаментом, на якому має будуватись концепція поступу української держави. І політичні сили, які отримали вотум народної довіри та формулюють умови майбутньої парламентської та урядової роботи, повинні виходити саме з основоположних принципів дотримання прав людини при розбудові правової держави»  – прокоментував ситуацію Олександр ПАВЛІЧЕНКО, Харківська правозахисна група.

    Судячи з проектів документів, обидві політичні сили обирають курс держави на “європейську інтеграцію”. Водночас європейський курсє неможливим без забезпечення та гарантування дотримання прав людини.

    «Шлях до проголошеного політиками “європейського курсу” розвитку України лежить через реальне забезпечення прав  людини та основоположних свобод. Вони мають бути в основі усіх реформ та законодавчих ініціатив. Все решта - “від лукавого”». – переконана Олександра МАТВІЙЧУК, громадська ініціативи Євромайдан  SOS.

    Одним з основних гасел Майдану було «Права людини понад усе!». Попри це, складається враження, що права людини знову не в пріоритетах партій-лідерів виборчих перегонів.

    «Євромайдан був Революцією Гідності. Люди масово почали виходити на майдани всієї країни, дізнавшись про жорстоке побиття студентів співробітниками "Беркуту, протестуючи проти міліцейської безкарності і гнилості судової системи. Майдан був революцією Прав Людини. Закликаємо новообраних депутатів пам'ятати про це і включити правозахисний порядок денний в перелік невідкладних кроків». - зазначила Тетяна ПЕЧОНЧИК, Центр інформації про права людини.

    Повний текст заяви Платформи “Правозахисний порядок денний” додається.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.