• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 22 жовтня 2014 року виповнюється 19 років з дня інтронізації Святійшого Патріарха Філарета

    Опубликовано: 2014-10-21 15:24:32

    22 жовтня 2014 року виповнюється 19 років з дня інтронізації Святійшого Патріарха Філарета. У цей день Патріарх не планує урочистості, але зранку помолиться у Володимирському соборі.

    Київ. Середа, 22 жовтня 2014 року о 9.00 Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужить Літургію з нагоди 19 сходження на престол Патріарха Київського і всієї Руси-України, Предстоятеля УПЦ Київського Патріархату. У цей день не заплановано жодних традиційних урочистостей у зв'язку з війною на Донбасі. Але Святійший Владика у співслужінні десятків єпископів та сотень священиків Київського Патріархату відслужить Літургію у Володимирському Кафедральному Патріаршому соборі столиці та помолиться за мир в Україні та позбавленню Батьківщини від нашестя окупантів.

    Опісля Літургії єпископат Київського Патріархату від імені вірян привітає Патріарха Філарета з днем інтронізації.

    Опісля Літургії, близько 11:40 запланований підхід Патріарха Філарета до журналістів. (Просимо уточнювати час, який може змінитися!)

    22 жовтня 1995 року Митрополита Філарета було обрано Предстоятелем Української Православної Церкви Київського Патріархату. Святійший Патріарх Філарет став третім очільником УПЦ КП після Патріарха Мстислава та Патріарха Володимира.

    За часів патріаршого служіння Святійшого Владики Філарета, попри шалений опір окремих недружніх релігійних організацій Київський Патріархат зміцнів. В Україні та закордоном з'явилися сотні нових громад та монастирів УПЦ КП, духовні навчальні заклади, богослужбова література українською мовою, висвячені тисячі священослужителів для зміцнення духовної Незалежності України.
     
    Загальна координація журналістів та довідки за тел. 066-755-39-26 (Андрій Ковальов)

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.