• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Цей навчальний центр повинен стати основою для навчання й підготовки ЗСУ,» - Арсеній Яценюк

    Опубликовано: 2014-10-21 14:56:11

    Прем’єр-міністр України завітав на Львівщину з робочим візитом. Насамперед Арсеній Яценюк  поїхав на Яворівський полігон.  Там він оглянув, як навчаються бійці, а також випробував на собі, як це – побувати в танку.

    Яценюк розповів, що в зону АТО вже відправлено майже 8 тисяч військовослужбовців, які пройшли вишкіл в Міжнародному центрі Миротворчості та безпеки, сформованого на базі полігону в Яворові.  Зокрема, прем’єр підняв питання переозброєння та оснащення збройних сил України.

    «Що стосується ЗСУ, то на озброєнні повинна бути стрілецька зброя. Окрім того, Національна гвардія вже придбала нові БТР-и. Новий міністр оборони, якого я знаю, поважаю і вважаю сильним керівником, зараз невідкладно зайнявся переозброєнням та оснащенням збройних сил України.  Проте, важливою є не тільки техніка, а й навчання. Саме тому, цей навчальний центр повинен стати основою для навчання й підготовки ЗСУ.» - пояснює політик.

    Арсеній Яценюк пообіцяв, що уряд забезпечить полігон всіма необхідними коштами. Нагадаємо, що 20 серпня КабінетміністрівУкраїнивиділив9,1 млрд.грн.навитратиЗбройнимсиламта іншим військовим формуванням, задіянимвантитерористичнійоперації наСході.

    «Для розвитку центру необхідне додаткове фінансування, я щойно говорив з керівником центру. Треба профінансувати гуртожиток, а також медичне забезпечення. Завтра в уряді ми це приймемо і до кінця року кошти надійдуть.  Я також буду розмовляти з НАТО. НАТО відкрило 4 трастові фонди і я переконаний, що частина коштів, які пропонуються, і технічна допомога повинні прийти сюди, на цей полігон,  для того, щоб наші військові могли відповідати високим стандартам, які запроваджені в країнах членах Альянсу.» - розповідає про свої наміри прем’єр.

    Було озвучене і питання фінансового забезпечення переселенців. Арсеній Яценюк нагадав, що влітку урядом  було виділено 25 млн. гривень на підтримку переселенців з Криму, і пообіцяв, що переселенці отримають всі соціальні пільги, які  мають їм належати.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.