• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Апаршин: Україна досі не організувала оборону від російських безпілотників

    Опубликовано: 2014-10-16 14:06:18

    Українські війська можуть і повинні збивати російські розвідувальні безпілотники, але для цього досі не організовано розстановку конкретних комплексів ППО, тренування екіпажів, - вважає Іван Апаршин, кандидат в народні депутати від «Громадянської позиції», колишній головний інспектор Міноборони. Так він прокоментував повідомлення РНБО про активізацію російської повітряної розвідки над українськими позиціями. Зокрема, про використання безпілотників при російському обстрілі під Маріуполем 14 жовтня (внаслідок чого загинуло семеро мирних мешканців).

    «Російські безпілотники (дрони), за всіма бойовими інструкціями, треба знищувати першочергово. Адже вони використовуються для коригування щоденних обстрілів та рекогносцировки нових укріплень, які саме зараз споруджують наші війська. Ми можемо збивати ці апарати. Сили АТО вже знищили мінімум 13 таких дронів, один захопили неушкодженим. Але суцільна оборона українських позицій від безпілотників, за моїми даними, чомусь досі не організована вищим командуванням. Хоча використання таких апаратів проти нас почалося іще 7 місяців тому. Це була передбачувана загроза» - наголосив Апаршин.

    За словами Апаршина, знищувати безпілотники ворога можуть деякі засоби протиповітряної оборони Сухопутних Військ, але поки вони здебільшого неготові.

    «Надійно збивати безпілотники можуть лише підрозділи ППО Сухопутних Військ з комплексами «ЗУ-23», «Стріла-10», «Шилка», «Тунгуска» тощо. Ця зброя може наводитися на ціль візуально. Інакше невеликий пластиковий дрон не вразити. Але в ближній фронтовій зоні АТО такі підрозділи практично не розгорнуті. Частина їх екіпажів недостатньо тренована. Крім того, деякі дрони швидко реагують на обстріл, набираючи висоту. Отже, для боротьби з ними потрібні певні технічні й тактичні вдосконалення. Питання: чому не вжиті ці оборонні заходи, які можуть зберегти нам життя бійців і техніку? Хто з військового начальства вирішив, що захист від безпілотників непотрібний, чи не вартий зусиль? Хто ігнорує щоденні доповіді бойових командирів?», - зауважив Іван Апаршин.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.