• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Треба розібратися також і з командирами солдатів, які вийшли на Банкову – Апаршин

    Опубликовано: 2014-10-15 13:22:19

    При розслідуванні акції солдатів Національної Гвардії 13 жовтня треба розібратися з реальними причинами протесту, зокрема і з діями командирів. Таку думку висловив кандидат в народні депутати від «Громадянської позиції», колишній головний інспектор Міноборони Іван Апаршин.

    «Йдеться про солдатів строкової служби Національної Гвардії, а не професійних військових. Надходить суперечлива інформація про справжні причини, які штовхнули строковиків на цю акцію непокори. Ймовірно, в цій частині існують проблеми, серйозніші за довгий строк служби. Командуванню треба серйозно розібратися також і з діями командирів, а не лише самих строковиків. Я не вірю в те, що акція стала раптовою, що командири цих солдатів нічого не знали про недовольство й скарги. Я також не схильний однозначно розглядати цей протест як провокацію проти новопризначеного міністра оборони», - сказав Апаршин.

    Водночас Іван Апаршин категорично відкинув вимогу протестуючих солдатів про «демобілізацію» як незаконну й неприпустиму під час війни.
    «Про демобілізацію, якої нібито вимагали ці солдати, - точніше, про звільнення їх в запас – не може бути й мови. В Україну вторглися терористи й регулярні російські війська, тисячі солдатів з технікою досі стоять по периметру нашого кордону. В цій ситуації президент має законне право, й повинен, відкласти на невизначений час звільнення в запас солдатів-строковиків та демобілізацію мобілізованих. Командири мають пояснювати це солдатам. Солдати – своїм рідним і близьким. Сім'ї мають поставитися до захисту Батьківщини з розумінням. Наприклад, син лідера нашої партії Олексій Гриценко також мобілізований до Військово-Повітряних Сил і з квітня перебуває в частині недалеко від зони АТО», - відзначив Апаршин.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.