• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олександр Сич: «Бібліотеки мають стати сучасними інформаційними центрами з допомоги внутрішньо переміщеним особам»

    Опубликовано: 2014-10-13 08:06:05

    Бібліотеки мають виконувати функцію не тільки місця збереження і видачі  книг, а й формування на їх базі сучасних інформаційних центрів. Центрів, де людина зможе скористатися послугами інтернету, отримати консультацію з актуальних суспільних та соціальних проблем. Тим більше сьогодні, коли в державі є надзвичайно велика кількість внутрішньо переміщених осіб. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час наради з актуальних питань державної політики у сфері освіти, культури та охорони здоров’я для заступників голів Вінницької, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської ОДА 10 жовтня 2014 року у місті Черкаси.

    Урядовець розповів, що наради такого типу він запланував провести у західноукраїнському, центральному та південно-східному регіонах держави. «Такі наради дають можливість представникам міністерств подати до відома управлінців місцевого рівня ті новації, які вони вже здійснюють або планують втілити в життя, не тільки шляхом сухих  інструкцій, але й здійснюючи обмін думками», - відзначив Олександр Сич.

    Під час заходу були обговорені питання, зокрема, національно-патріотичного виховання та освіти дітей і молоді, профілактики хвороб, забезпечення громадського здоров’я, проблеми екстреної медицини, збереження музейних цінностей в умовах війни тощо.

    Олександр Сич закликав управлінців максимально дебюрократизувати роботу в сферах освіти, культури та охорони здоров’я та бути готовими до складної роботи в умовах наявності обмежених ресурсів.

    «В умовах катастрофічного браку коштів, секвестрування бюджетних програм, ми маємо навчитися працювати максимально ефективно та допомогти суспільству стати на ноги», - зазначив урядовець.

    Разом з тим, Віце-прем’єр-міністр України наголосив на важливості національно-патріотичного виховання молоді, що так і не набуло системного характеру за всі роки незалежності: «Час, в якому ми живемо, вимагає виховання громадян Української держави такими людьми, які зрозуміють, що їх призначення не просто прославляти свій край, землю, державу, а бути готовими в будь-який момент стати на її захист».

    Водночас, сильний дух має бути у здовому, загартованому тілі. Тож надзвичайно важливо в умовах економічної кризи та соціальної нестабільності пропагувати здоровий спосіб життя.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.