• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Катеринчук: З полону звільнено п’ятьох військовослужбовців

    Опубликовано: 2014-08-29 13:36:32

    Ініціативна група зі звільнення полонених в зоні АТО, яку заснував народний депутат України, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук і до складу якої входять журналісти каналу ICTV та інтернет-сайту facenews.ua, відомі адвокати, громадські діячі та волонтери інформує про результати своєї роботи, щодо збору інформації про полонених і зниклих та заходи щодо їх звільнення та пошуку.

    Спільними зусиллями групи та правоохоронних органів з полону терористів звільнено п’ятьох військовослужбовців батальйону територіальної оборони Харківської області, а саме: Олександра Попова, Сергія Онацького, Станіслава Новохацького, Антона Анточа та Максима Дорошенка. Хлопці потрапили у засідку під час виконання завдання в Новоайдарівському районі Луганської області на початку липня. Микола Катеринчук після надходження інформації надіслав депутатські звернення до Президента України, в Генеральну прокуратуру, СБУ та МВС. Члени групи вживали також інших можливих заходів щодо звільнення полонених.

    Сьогодні надійшла інформація про те, що в полон потрапили:

    ∙ Сергій Оліярник, який був призваний в місті Новоград–Волинський та проходив службу в 1 батальйоні 30-ї окремої механізованої бригади. 08 серпня 2014 року його матері передзвонили невідомі та повідомили, що її син перебуває в полоні й дали поспілкуватись с Сергієм. Через мережу Інтернет стало відомо, що військовослужбовець взятий в полоні в районі міста Красний Луч Луганської області.

    ∙ Володимир Сахневич, начальник продовольчої служби північного оперативного командування проходив службу у військовій частині у місті Рівне. 22 серпня на сайті Life News з’явилось відео, на якому Володимира та 13 інших військовослужбовців було взято в полон біля населеного пункту Петрівське (неподалік від Савур Могили). Окрім того його впізнали родичі серед полонених, яких провели колоною під час так званого «параду» 24 серпня 2014 року в Донецьку.

    Щодо обох полонених Миколою Катеринчуком направлені депутатські звернення Президенту України, в СБУ та МВС.

    Прес-служба Європейської партії України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.