• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Активісти вимагали конкретних дій проти медіа-холдингу “ВЄСТІ”

    Опубликовано: 2014-07-09 17:49:37

     

     

    9 липня активісти Громадського сектора Євромайдану зібрались на пікет біля стін Державної фіскальної служби України з вимогою, відповідно до чинного законодавства, вжити конкретні дії щодо медіа-холдингу «ВЄСТІ». Сьогодні достеменно відомо, що керівництво газети здійснювало діяльність, застосовуючи фінансові махінації та шахрайські схеми відмивання грошей. Відповідно до цього, за рішенням суду 22 травня цього року було здійснено обшук офісу медіа-холдингу «ВЄСТІ» та вилучено 1 825 000 грн, 62 000 доларів США готівкою та заблоковано кошти на рахунках фізичних і юридичних осіб на загальну суму 900 000 грн. Від 22 травня до 9 липня, попри заблоковані рахунки, газета продовжує видаватись повноцінним накладом. Активісти вимагали від податківців дати відповідь та обґрунтувати, яким чином це можливо.

    «У цій ситуації компроміс неможливий. Влада існує для прямої дії, а не для інтриг. Ми вимагаємо чітких та прозорих дій, відповідно до законодавства. Сьогодні на Сході іде війна з терористами, але у нас в Києві також ведеться війна – інформаційна, війна, що несе проросійську пропаганду, виправдовує терористів, які вбивають наших співвітчизників, війна, яка власне породжує та підтримує тероризм на Сході. Журналісти, які беруть у цьому участь є відповідальними не менш, аніж терористи та сепаратисти. Нам відомо, що газета «ВЄСТІ» - це рупор Кремля. Вони публікують всі без виключення матеріали, які наказують їм поширювати замовники. Нам також відомо, що в Україні, газета «ВЄСТІ» - це не єдиний прокремлівський ресурс, однак всі інші знаходять у собі можливість здійснювати принаймні загальне очищення інформації, та не поширювати матеріали з відвертою брехнею та викривленням інформації. Це говорить про те, що навіть банальна громадська позиція журналістів «ВЄСТІ» могла б послабити проросійський інформаційний тиск, однак ніхто із журналістів не виявляє своєї позиції, отже несе особисту відповідальність за поширення брехні у вкрай складний для країни період», - говорить активіст Громадського сектора Євромайдану Василь Федюк.

    Окремо було наголошено, що позиція активістів ніяким чином не пов’язана із питанням свободи слова, а лежить виключно у правовому полі через те, що медіа-холдинг здійснював діяльність застосовуючи шахрайські фінансові схеми.

     

    До пікетувальників вийшов Віктор Косарчук, директор інформаційно-комунікаційного департаменту Міністерства доходів та зборів України та заявив: «Коли  за готівку видається така газета, в таку ціну, а журналісти отримують європейські зарплати, ще й таким накладом, то звичайно і походження коштів відслідковується. Є підприємство ТОВ «Торрггазпром», воно на території Криму, в Сімферополі, звідки було скеровано 93,6 млн. грн фінансової допомоги до МПП «Ледис», воно є в Сумах і звітує прочерками, що ніякої діяльності не вело, що фактично не відповідає звітності. Потім ці 93,6 млн грн. надходять на рахунок до ТОВ «ВЄСТІ» мас-медіа, де відомий директор Гужва Ігор Анатолійович. Тому і було внесено цей факт до Єдиного реєстру злочинів за фактом придбання з метою прикриття незаконної діяльності МПП «Ледис». Це кримінальне правопорушення ч.2 ст. 205 Кримінального кодексу за фактом Легалізації відмивання грошових коштів, отриманих незаконним шляхом службовими особами ТОВ «ВЄСТІ» мас-медіа в тому числі директором Гужвою та фізичною особою Кононенком, який діяв за дорученням пана Гужви».

    Також окремо пан Косарчук наголосив: «Не треба прикриватись свободою слова, коли це стосується незаконних оборудок, несплати податків, ухилення від сплати, мінімізації».

    За словами пана Косарчука за вищевказані правопорушення відповідальність несе директор та головний бухгалтер медіа-холдингу «ВЄСТІ». Відповідно до чинного законодавства міра покарання передбачена від штрафних санкцій та умовного позбавлення волі до позбавлення волі від 3 до 8 років.

    Нагадаємо, що 27 червня активісти Громадського сектора Євромайдану вже проводили пікет під стінами головного офісу медіа-холдингу. До участі в пікеті приєдналось понад 200 небайдужих громадян. Після акції, редакція медіа-холдингу поширила ряд неправдивих інформаційних матеріалів, вчергове продемонструвавши свою антиукраїнську редакційну політику.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.