• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Отныне Церковь будет помогать беженцам

    Опубликовано: 2014-07-09 11:00:52

    У Києві запрацював новий відділ соцслужіння і благодійності УПЦ (КП)

    Вчора, 8 липня, у Михайлівському золотоверхому соборі презентували новий Відділ соціального служіння та благодійності при Українській православній церкві Київського патріархату. Ця організація займатиметься питаннями допомоги усім біженцям, котрі потребують допомоги.
    Головою нового відділу став священик Сергій Дмитрієв.
    «Робота відділу  в найближчий перспективі буде спрямована на підготовку священників з організації соціального служіння та підтримку соціальних ініціатив Церкви, в тому числі у створенні церковних соціальних закладів для забезпечення системної роботи. Велику роль також має партнерство з відповідними державними установами та громадськими організаціями, тому ми закликаємо до партнерства всі зацікавлені у вирішені соціальних проблем сторони», - підкреслив о. Сергій.
    Окрім того, на зустрічі була презентована Опікунська рада, до якої увійшли: письменники брати Капранови, пастор церкви «Нове життя», єпископ Анатолій Калюжний, керівник відділу соціальних питань патріаршої курії УГКЦ Андрій Нагірняк, президент «Карітас України» Андрій Васькович, радник Міністра охорони здоров`я Леся Брацюнь, голова організації «Пацієнти України» UCAB Дмитро Шерембей та інші. Голова відділу заздалегідь підкреслив екуменізм у майбутній співпраці відділу з іншими церквами.
    Особливістю заходу стало те, що на ньому були присутні 35 дітей біженців зі Сходу, які наразі перебувають під опікою ініціативної групи «Київ Схід Діти». Вони мали змогу прослухати екскурсію по Михайлівському соборі та поїсти у трапезній семінарії.
    Як повідомив один із учасників конференції, голова ВК «НАСТУП» Секела Руслан
    «Новий відділ соцслужіння працюватиме на території монастиря, до нього зможе звернутись кожен, хто бажає допомогти або сам потребує допомоги. Важливо те, що така ініціатива тепер набуде системного характеру та буде доступною для всіх».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.