• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Официальное толкование словосочетания «пенсионеры по старости»

    Опубликовано: 2014-06-16 10:49:33

    У вівторок, 17 червня, о 10-й годині Конституційний Суд України офіційно оприлюднить прийняте 11 червня Рішення у справі за конституційним зверненням громадянина Скорохода Василя Васильовича щодо офіційного тлумачення словосполучення „пенсіонерів по старості“, яке міститься в абзаці шостому статті 125 Житлового кодексу Української РСР.

    Суддя-доповідач у справі – Михайло Гультай.

    Суть питання

    Громадянин Скороход В.В. звернувся до Конституційного Суду України з клопотанням дати офіційне тлумачення словосполучення „пенсіонерів по старості“, що міститься в абзаці шостому статті 125 Житлового кодексу УРСР,  в аспекті питання, чи є пенсіонерами по старості особи, яким відповідно до статті 55 Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“ призначена пенсія зі зменшенням пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“.

    Посилаючись на судові рішення, автор клопотання вказує, що в одних випадках суди, застосовуючи положення абзацу шостого статті 125 зазначеного кодексу, не визнавали осіб, яким пенсія призначалася зі зменшенням пенсійного віку, пенсіонерами по старості і виселяли їх зі службових жилих приміщень без надання іншого жилого приміщення, а в інших випадках – відмовляли у задоволенні позовів про виселення таких пенсіонерів з наданих їм у користування службових жилих приміщень, вважаючи їх пенсіонерами по старості.

    Неоднозначне застосування судами України словосполучення „пенсіонерів по старості“, яке міститься в абзаці шостому статті 125 Житлового кодексу УРСР, на думку Скорохода В.В., порушує його конституційне право на житло.

    Акредитація журналістів здійснюється 16 червня до 18-ї години за телефонами: 238-10-80, 238-11-38, 238-10-25 та цілодобово: факсом (287-36-16); електронною поштою (press@ccu.gov.ua).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.