• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Военнослужащие должны чувствовать заботу государства

    Опубликовано: 2014-05-21 17:12:09

    Парламент тримає в полі зору питання підвищення обороноздатності українського війська. Цьому присвячений ухвалений днями закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації» (р. №4785), ініційований в тому числі й депутатами парламентського об’єднання «Економічний розвиток».

     

    В законі передбачені преференції тим, хто несе нині бойову службу. Так, військовослужбовцям, резервістам та військовозобов`язаним з початку і до закінчення особливого періоду не будуть нараховуватися штрафні санкції за невиконання зобов`язань перед підприємствами, в тому числі – проценти за користування кредитом банків. Якщо вони є підприємцями-фізичними особами, які не мають найманих працівників, на весь строк їх військової служби вони звільняються від обов’язку сплати та податків на доходи. Платники єдиного внеску, призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період звільняються від виконання своїх обов’язків.

     

    Президенту України рекомендовано спланувати поетапну заміну військовослужбовців, призваних під час мобілізації, за рахунок інших осіб військовослужбовців за контрактом або строкової військової служби після їх відповідної підготовки.

     

    «Цей закон дозволить удосконалити систему проведення мобілізації, в стислі терміни провести заходи часткової мобілізації в країні, та, що досить важливо, підвищити захист громадян України, які призвані на військову службу», – наголошує голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток» Анатолій Кінах.

     За його словами, депутати об’єднання підтримали також закон про внесення зміни до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» (щодо пенсії в разі втрати годувальника) (№2124) .

     

    «Все, що пов’язане з посиленням соціального захисту військовослужбовців, має дуже велике значення. Ці люди щодня ризикують своїм життям та здоров’ям, чесно служать народу України, захищають мирне життя та стабільність держави. Вони заслуговують на щиру повагу та інші преференції, мають відчувати постійну турботу держави. Переконаний, парламент має підтримувати їх, створювати максимально сприятливі умови для їх складної роботи», – підсумовує Анатолій Кінах. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.