• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Украине созданы надлежащие условия для установления результатов выборов Президента, - КИУ

    Опубликовано: 2014-05-12 16:09:53

    12 травня у Києві відбулася прес-конференція Комітету виборців України, на якій було оприлюднено результати моніторингу ситуації з виборами Президента України та місцевими виборами, які відбудуться 25 травня.

    Як заявив на прес-конференції Генеральний директор КВУ Олександр Черненко,  «сьогодні найбільшою загрозою проведення виборів в окремих округах є  відсутність умов для роботи ОВК, ДВК та органів ведення Державного реєстру виборців у місцевостях Луганської та Донецької областей, підконтрольних озброєним групам сепаратистів. З метою збереження життя та здоров’я громадян України, які там проживають, в даній ситуації проводити там вибори недоцільно».

    «Але не зважаючи на це, Закон «Про вибори Президента України» та перебіг кампанії в інших регіонах створює достатні передумови для встановлення результатів виборів та обрання глави держави», - додав Олександр Черненко.

    «Зараз кілька сотень озброєних злочинців утримують в заручниках кілька десятків громадян. Їх мета: зірвати вибори в Україні, щоб у них в заручниках опинилася вся країна. Ми не можемо цього допустити», - резюмував Черненко.

    За оцінками КВУ найбільшими проблемами виборчої кампанії, окрім складної ситуації в східних регіонах, сьогодні є безвідповідальне ставлення кандидатів по забезпеченню подань у дільничні виборчі комісії, недостатньо матеріально-технічне оснащення роботи цих комісій, поодинокі випадки поширення «чорного піару», замовних матеріалів у ЗМІ. Але загалом КВУ оцінює виборчу кампанію, як прозору і демократичну.

    «Якщо говорити про чесність кампанії, то тут більше запитань у нас виникає до місцевих виборів, особливо до виборів у Києві, де ми вже починаємо фіксувати підготовку до «скупки голосів» в кількох округах до Київради», - повідомив Генеральний директор КВУ.

    Прес-служба КВУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.