• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Требования для второй «женевской встречи» должна сформировать парламент - Канивец

    Опубликовано: 2014-05-06 13:27:24

    «Україна не повинна брати участь у нових багатосторонніх переговорах щодо припинення війни, якщо Росія та інші учасники не виконають попередніх умов нашої країни», - вважає Олег Канівець, народний депутат і керівник виборчого штабу кандидата в Президенти Анатолія Гриценка. Так Канівець прокоментував заяви німецьких та українських дипломатів щодо необхідності нової багатосторонньої зустрічі в Женеві.

    «Україна не повинна їхати на таку зустріч, якщо Росія і Захід повністю не виконають наших чітких, наперед публічно оголошених попередніх умов. Зустріч заради зустрічі, без рамок і завдань для переговорів,  неприпустима. Інакше це буде дійсно «Друга Женева» - повторення безрезультатних, принизливих переговорів 17 квітня. Тоді, нагадаю, Україні була нав’язана до підписання цинічна безпредметна заява, яка політично рівняє нашу суверенну державу з групами терористів, і ні до чого не зобов’язує фашистський режим у Москві, який скеровує ці групи», - сказав Олег Канівець.

    Канівець назвав головні умови, які, на його думку, має висунути Україна для початку переговорів, і наголосив на обов’язковій ролі Верховної Ради в їх формулюванні.

    «Попередні умови, без яких Україна не може їхати до Женеви, – це, насамперед, негайне відведення російських військ із Криму та від кордонів України; обеззброєння і здача в полон усіх російських громадян в Україні; дієві санкції Заходу проти цілої російської економіки, торгівлі, інфраструктури (а не лише окремих підприємств). Сформулювати й затвердити повний список умов,  себто мандат на переговори, в нинішніх умовах має Верховна Рада», - пояснив Олег Канівець.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.