• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: ВР должна поддержать семьи военнослужащих

    Опубликовано: 2014-05-03 16:35:48

    Кандидат у Президенти України, лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко наполягає на внесенні до порядку денного наступного пленарного засідання ВР та ухвалення законопроекту 2124, який передбачає підвищення рівня виплат родинам військовослужбовців. Про це він сказав на прес-конференції у Кіровограді.

    «Наші військові несуть втрати. Це дуже прикро, і ми, як держава, маємо надати допомогу їхнім сім’ям. У зв’язку з цим я вимагаю на наступному пленарному засіданні розглянути і прийняти законопроект 2124, який я вніс ще кілька років тому. Він зараз є вкрай важливим», - сказав він.

    Суть законопроекту, як пояснив Гриценко, полягає в тому, що у разі  смерті державного службовця його родині призначається пенсія у зв’язку з втратою годувальника у розмірі 70 % суми заробітної плати. Якщо ж гине військовий, то родина отримує лише 40%.

    «Це несправедливо, - наголошує Гриценко. - Родини наших військових мають бути захищеними в таких трагічних випадках. Умови соціальної підтримки, як мінімум, мають бути рівними для цивільних і військових».

    За словами Гриценка, він вчора письмово звернувся до голови ВР Турчинова і до голови профільного комітету Литвина, щоб цей документ внесли в порядок денний і розглянули на наступному засіданні ВР.

    «Це була б гідна відповідь парламенту і я думаю, що голоси на це є», -  підкреслив політик.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.