• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевская речка Нивка имеет более 20 прудов

    Опубликовано: 2013-03-04 08:36:02

    Довжина Нивки — майже 20 кілометрів, площа водозбору — 94 квадратних кілометри. Річка тече на південно-західній околиці Києва, частково за його межами. Бере початок неподалік від Одеської площі, точніше — в районі Льодового стадіону. Далі річка перетинає під землею проспект Академіка Глушкова і виходить на денну поверхню поряд із житловим масивом Теремки-II, перетинає Кільцеву автодорогу і на значному за довжиною відтинку залишає місто. Тут на берегах Нивки розташовано кілька сіл. Неподалік від автошляху на Житомир річка знов опиняється на території Києва. Проте за кілька кілометрів вона остаточно залишає місто і згодом впадає в Ірпінь.

    Особливістю Нивки є наявність великої кількості (близько 20) ставків. Найбільшим є розташований після перетину автошляху Київ—Житомир. У нижній частині водозбору поширені соснові ліси.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.