• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В результаті скасування половини дозволів, встановлення яких не закріплено законодавчими актами, зведені витрати підприємців на місцевому та національному рівні скоротяться приблизно вдвічі

    Опубликовано: 2005-12-14 16:01:00
    Про це під час зустрічі з Директором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові Ерлом Гастом 13 грудня цього року повідомив Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Андрій Дашкевич. Голова Держпідприємництва зауважив, що досягнення таких цілей стане можливим у результаті впровадження Закону України „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”, який набуває чинності 5 січня 2006 року. За словами А.Дашкевича, близько 80% дозволів, які належить скасувати, запроваджено органами місцевого самоврядування. Голова Держпідприємництва констатував, що в процесі впорядкування дозвільної системи в багатьох випадках спостерігається домінування відомчих інтересів над інтересами держави та суспільства.
    Ще одним важливим пріоритетом п.Дашкевич назвав прискорений перегляд регуляторних актів. В Україні протягом 3 місяців перегляду регуляторних актів за принципом гільйотини зроблено те, на що в інших країнах витрачалися роки. Як результат, масив регуляторних актів скорочено наполовину, що дало змогу розпочати другий етап перегляду регуляторних актів – секторний аналіз. На цьому етапі питання відпрацьовуватимуться по вертикалі – за секторами економіки та вузлами найактуальніших проблем. Під час секторного аналізу переглядатиметься законодавча база і готуватимуться пропозиції для Уряду щодо шляхів її вдосконалення. Перша група таких пропозицій Уряду, яка міститиме рекомендації щодо внесення змін до 28 законів, має бути передана до Кабінету Міністрів України на початку наступного року.
    Е.Гаст відзначив поліпшення ситуації в українській економіці та зміщення акценту в американській технічній допомозі для створення сприятливого бізнес-середовища з макро- на мікрорівень. Директор місії USAID в Києві запевнив українських партнерів в тому, що, зважаючи на спільний позитивний досвід робота успішних проектів технічної допомоги триватиме.
    Голова Держпідприємництва висловив задоволення співпрацею з проектом BIZPRO, який значною мірою сприяв успіху запровадження єдиних дозвільних центрів по всій Україні. Українська сторона висловила зацікавленість у створенні методологічної та інституційної бази для проведення досліджень з питань регуляторної політики та реформування дозвільної системи, а також у створенні ефективної системи підтримки малого та середнього бізнесу. Однією з форм такої підтримки могло б стати створення всеукраїнського call-центру для надання інформаційно-консультаційної допомоги підприємцям з питань законодавства, оподаткування тощо.
    А.Дашкевич висловив сподівання на експертну підтримку у поглибленому аналізі пунктів, в яких можна досягти якісного поліпшення вітчизняного бізнес-клімату. Суттєвим досягненням в роботі Держпідприємництва він назвав перехід від практики спорадичних регулювань до системної роботи зі створення єдиних для всіх та зрозумілих правил гри в економіці.
    Прес-служба Держпідприємництво

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.