• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Постанова КМУ про внесення змін до Порядку випуску, обігу та погашення векселів, які видаються на суму податку на додану вартість при імпорті товарів на митну територію України

    Опубликовано: 2005-12-20 11:53:00
    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
     
    ПОСТАНОВА
    від 15 грудня 2005 р. № 1203
    Київ
     
    Про внесення змін до Порядку випуску, обігу
    та погашення векселів, які видаються на суму
    податку на додану вартість при імпорті товарів
    на митну територію України
     
    Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
     
    Внести до Порядку випуску, обігу та погашення векселів, які видаються на суму податку на додану вартість при імпорті товарів на митну територію України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 1997 р. № 1104, зміни, що додаються.
     
    Прем’єр-міністр України                            Ю.ЄХАНУРОВ
     
     
    ЗАТВЕРДЖЕНО
    постановою Кабінету Міністрів України
    від 15 грудня 2005 р. № 1203
     
    ЗМІНИ,
    що вносяться до Порядку випуску, обігу та погашення
    векселів, які видаються на суму податку на додану
    вартість при імпорті товарів на митну
    територію України
     
    1. Пункт 19 викласти в такій редакції:
    „19. Якщо термін погашення податкового векселя настає до закінчення терміну подання податкової декларації до органу державної податкової служби за звітний (податковий) період, в якому він був поданий органові митного контролю, платник податку не включає суму зобов’язань за векселем до складу податкових зобов’язань та погашає вексель шляхом перерахування коштів до бюджету. При цьому платник податку має право на включення перерахованої суми зобов’язань за векселем до складу податкового кредиту у звітному (податковому) періоді, в якому проведене таке перерахування.
     
    Якщо термін погашення податкового векселя настає після закінчення терміну подання податкової декларації до органу державної податкової служби за звітний (податковий) період, в якому він був поданий органові митного контролю, платник податку включає суму зобов’язань за векселем до складу податкових зобов’язань у звітному (податковому) періоді, в якому він був поданий органові митного контролю. При цьому платник податку має право на включення суми зобов’язань за векселем до складу податкового кредиту у наступному звітному (податковому) періоді за умови погашення суми податкових зобов’язань шляхом перерахування коштів до бюджету.
     
    Якщо платнику податку на дату подання податкового векселя органові митного контролю органом державної податкової служби підтверджено суму бюджетного відшкодування, яка дорівнює або більша від суми зобов’язання за векселем, платник податку має право включити суму зобов’язань за векселем до складу податкових зобов’язань за звітний (податковий) період, в якому він був поданий органові митного контролю. При цьому податковий вексель вважається погашеним, а платник податку має право на включення суми зобов’язань за векселем до складу податкового кредиту у наступному звітному (податковому) періоді.
     
    Сума податку на додану вартість, зазначена в податковому векселі, відображається в податковій декларації окремим рядком.
     
    Платник податку може за самостійним рішенням достроково погасити податковий вексель шляхом перерахування коштів до бюджету або заліку суми бюджетного відшкодування, підтвердженого органом державної податкової служби, згідно з поданою ним письмовою заявою.
     
    Комерційні банки зобов’язані оплатити податковий вексель у разі його непогашення платником у строк.
     
    До податкової декларації платник податку додає перелік та копії погашених у звітному (податковому) періоді, за який подається декларація, податкових векселів, суму зобов’язань за якими відповідно сплачено чи включено до податкових зобов’язань за цей звітний період”.
     
    2. У пункті 20:
    абзац перший викласти в такій редакції:
    „20. Сума податку на додану вартість, зазначена в податковому векселі, включається у визначених Законом випадках до суми податкового кредиту платника податку, який видав цей вексель, і відображається в податковій декларації окремим рядком”;
     
    абзац другий виключити.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.