• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна"

    Опубликовано: 2006-02-17 14:28:00

    У Комітеті з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій знаходиться на розгляді проект закону про внесення змін до Закону "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" (щодо терміну дії мораторію), внесений народними депутатами Л.Усаченко, М.Комаром (Інформаційне управління)

    М.Комар зазначив, що вже протягом декількох років лишається невирішеним питання виплати заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств, які визнані у встановленому порядку банкрутом. Переважна більшість цих підприємств знаходиться у державній власності, що, з огляду на введення в дію з 29 листопада 2001 року цього мораторію, фактично унеможливлює виплату заборгованості працівникам цих підприємств, оскільки активів, на які не розповсюджується мораторій, у більшості випадків недостатньо для розв‘язання поставленої проблеми.

    Народні депутати вважають, що необхідно в законодавчому порядку вирішити питання співвідношення повноважень держави щодо збереження своєї власності чи захисту економічної безпеки та погашення заборгованості державних підприємств. Першим кроком для цього має стати ліквідація вищезгаданого мораторію, який триває вже понад чотири роки.

    Законопроектом передбачається встановлення обмеження дії мораторію до 01 січня 2007 року. Пропонується також доручити Кабінету Міністрів. внести законопроект, у якому передбачити удосконалення механізму примусової реалізації майна господарських товариств, у статутних фондах яких частка держави становить не менше 25 відсотків. При цьому, з урахуванням, зокрема, необхідності ліквідації заборгованості із заробітної плати працівникам господарських товариств, які визнані у встановленому порядку банкрутом, та у статутних фондах яких частка держави становить не менше 25 відсотків.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.