• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент оцінює останні домовленості України зі США щодо вступу до СОТ як «вирішальну перемогу»

    Опубликовано: 2006-03-07 09:31:00

    Президент Віктор Ющенко привітав останні домовленості України зі США з приводу підписання протоколу про взаємний доступ на ринки товарів і послуг, необхідний для вступу України до СОТ.

    «Сьогодні підписується досить важливий протокол між Україною та США. Це вирішальна перемога, яка була досягнута в рамках переговорного процесу за останні декілька тижнів», – сказав Глава держави в інтерв’ю Першому Національному телеканалу.

    За словами Президента, вступ України до СОТ приведе до збільшення товарообігу на 10% та зростання ВВП в межах 1,5-1,9% за відносно короткий час. «Практично, це заходи моментальної дії», – сказав В. Ющенко, додавши, що якщо країна приєднається до СОТ, приміром, в другому кварталі 2006 року, то позитивні наслідки можна очікувати вже в четвертому кварталі цього ж року.

    Крім того, внаслідок вступу до СОТ Україна збереже себе від «мільярдних втрат», спричинених антидемпінговими розслідуваннями, наголосив В. Ющенко.

    Глава держави нагадав, що саме питання вступу України до СОТ ніколи не було поставлене під сумнів економістами. Дискусії велися лише довкола умов вступу. «Сьогодні ми завершуємо ту досить довгу полеміку, яку за останній рік ми провели практично з 45 країнами, з яким були підписані двосторонні протоколи. Там вирішувалася доля кожної товарної позиції», – зазначив Президент.

    "Офіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.