• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент виступає за впровадження моніторингу шкідливих викидів на підприємствах

    Опубликовано: 2006-03-14 15:03:00

    Державна політика в екологічній сфері має починатися з налагодження обліку шкідливих викидів підприємств, переконаний Президент Віктор Ющенко. «Ця тема починається з наведення сучасного чіткого автоматизованого обліку викидів зі швидкою, оперативною реакцією на них», – сказав Глава держави на сьогоднішній розширеній прес-конференції.

    Президент нагадав, що перші спроби такого моніторингу вже запроваджено на Запоріжжі в рамках експериментальної екологічної програми, що діє в цій області. Серед інших особливостей програми – створення незалежних органів екологічного контролю, використання коштів, спрямованих на підтримання чистоти довкілля, безпосередньо на місцях, а не через бюджет Міністерства охорони навколишнього природного середовища, конкретні завдання для кожного підприємства, яке завдає шкоду довкіллю.

    «Цей експеримент дав би можливість в Україні змінити структуру екологічного моніторингу і підвищив би ефективність екологічної політики», – наголосив Президент. За словами В. Ющенка, найближчим часом буде зроблено висновки про ефективність такої політики.

    Глава держави також нагадав, що нині розроблено ряд галузевих і регіональних програм, спрямованих на боротьбу з екологічними загрозами. Частину їх має бути реалізовано в Донецькій області.

    "Офіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.