• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон "Про рослинний світ"

    Опубликовано: 2006-03-14 16:18:00

    Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту направити на доопрацювання законопроект про внесення змін до Закону "Про рослинний світ" (щодо покращання рослинного світу)


    Проектом пропонується включити до Закону "Про рослинний світ" положення про державну екологічну експертизу, "захист моральних прав видів рослин на існування", спеціальні державні програми, спрямовані на охорону об‘єктів рослинного світу, залучення громадян до вирішення завдань з охорони рослинного світу, надання спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у галузі охорони навколишнього природного середовища дозволів на збирання, транспортування, торгівлю, ввезення в Україну та вивезення за її межі, а також розведення в штучних умовах рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення видів рослин.

    Народні депутати в процесі розгляду законопроекту висловили свої міркування й зауваження. Так, пропозиція включити до статті 11 словосполучення "після проведення державної екологічної експертизи" логічно не зв‘язано з її змістом. Окрім того, у пункті 4 частини 1 слід врахувати, що Законом України "Про екологічну експертизу" (стаття 13) обов‘язкова державна екологічна експертиза передбачена тільки для видів діяльності та об\'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку. Також з положеннями вказаного закону слід узгодити пропозиції визначення відповідних об‘єктів екологічної експертизи. Потребує визначення поняття "моральні права видів рослин на існування".

    Також слід врахувати, що заходи з охорони рослинного світу здійснюються відповідно до різноманітних програм екологічної спрямованості (зокрема, згідно Загальнодержавної програми формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 рік, Державної програми "Ліси України" на 2002-2015 роки" тощо).

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.