• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ вимагае від "Київспирту" пояснення

    Опубликовано: 2006-03-23 17:19:00

    ПОВІДОМЛЕННЯ

    ПРЕС-СЛУЖБИ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ

    АНТИМОНОПОЛЬНИЙ КОМІТЕТ ВИМАГАЄ ВІД «КИЇВСПИРТУ» ПОЯСНЕННЯ

    Антимонопольний комітет України направляє офіційний запит Київському обласному державному об’єднанню спиртової та лікеро-горілчаної промисловості з вимогою пояснити ініціювання підвищення цін на етиловий спирт.

    Зокрема, учасники ринку заявили про безпідставність дій об’єднання, яке наполягає на переукладенні у другому кварталі договорів на поставку спирту за підвищеними цінами.

    У цьому зв’язку Комітет вимагає від підприємства економічне обґрунтування запропонованих цін та причини саме такого підвищення.

    Тепер Київське об’єднання у п’ятнадцятиденний термін має пояснити та обґрунтувати свою позицію.

    Коментуючи ситуацію, Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв заявив: «Київське об’єднання створило чергову проблему на ринку оптової торгівлі спиртом. В результаті останніх змін законодавства це об’єднання фактично набуває монопольні права. Тому необґрунтоване підвищення відпускних цін на спирт Комітет розглядатиме як ознаки зловживання монопольним становищем. І за це передбачені фінансові санкції у вигляді штрафу до 10% річного прибутку підприємства».

    "АМКУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.