• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сахань проінформував про результати роботи Мінпраці за дев'ять місяців 2005 року

    Опубликовано: 2005-11-01 16:01:00
    Міністр праці та соціальної політики України Іван Сахань провів брифінг, присвячений підбиттю підсумків діяльності Міністерства у І-ІІІ кварталах 2005 року та визначенню основних напрямків роботи на наступний рік. Підсумовуючи роботу Мінпраці за січень-вересень поточного року, Іван Сахань зазначив, що за 9 місяців 2005 року, порівняно з аналогічним періодом торік, номінальні доходи населення збільшилися на 44,2%, а реальні - на 24,4%. При цьому, починаючи з квітня наявний дохід у розрахунку на одну особу перевищував встановлений законом розмір прожиткового мінімуму.
     
     На сьогодні середньомісячна зарплата становить 751,74 грн., що майже на 66% більше від прожиткового мінімуму для працездатної особи, а мінімальна зарплата становить 73,3% прожиткового мінімуму, і це при тому, що його рівень цьогоріч було підвищено на 17,1%.
     
    Керівник Мінпраці поінформував про стан заборгованості з виплати заробітної плати. На 1 жовтня вона становила 1,092 млрд грн, що на 20 млн менше, ніж було на початку року. Іван Сахань також повідомив, що з метою відновлення співвідношень оплати праці працівників бюджетної сфери з 1 вересня розпочався І етап введення Єдиної тарифної сітки.
     
    Міністр праці та соціальної політики зазначив, що за звітний період на 19% збільшився середній розмір пенсій, і на сьогодні він становить 375 грн. При цьому мінімальний розмір пенсій зрівнявся із розміром прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, який становить 332 грн. За три квартали поточного року відбулося підвищення розміру виплат безробітним застрахованим особам та військовослужбовцям до 150 грн. і незастрахованим - до 108 гривень. Майже на 24% підвищилися щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві. Збільшено також розмір щомісячної допомоги на дітей та розмір державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.
     
    Іван Сахань під час брифінгу також поінформував, що в Україні на 213,8 тисячі осіб скоротилася кількість безробітних, "в основному за рахунок пенсіонерів", і тепер їхня кількість, за офіційними даними, становить понад 1 млн 741 тис. осіб. Водночас міністр наголосив, що потребує термінового вирішення проблема працевлаштування молоді, оскільки на сьогодні 40-відсоткове збільшення кількості випускників ВНЗ практично не супроводжуються аналогічним зростанням кількості фахівців робітничих професій. Тому на ринку праці спостерігається певний дисбаланс, який створює додаткові навантаження на органи соціального захисту населення.
     
    "Урядовий портал"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.