• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк провів переговори зі своїм литовським колегою Антанасом Вальонісом

    Опубликовано: 2005-12-23 16:37:00
    23 грудня ц.р. в рамках робочого візиту до Литовської Республіки Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк провів переговори зі своїм литовським колегою Антанасом Вальонісом.
     
    Головна увага сторін була присвячена питанням взаємодії в реалізації євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України, зокрема, у виконанні нашою країною положень Плану дій Україна-ЄС та поглибленні співробітництва України з Північноатлантичним Альянсом.
     
    Співрозмовники обговорили шляхи активізації політичного діалогу, посилення економічної складової двосторонніх відносин, перспективи розвитку співпраці у транзитно-транспортній та інвестиційних сферах, а також культурного та гуманітарного співробітництва.
     
    Після завершення переговорів Б.Тарасюк та А.Вальоніс підписали Спільну заяву про взаємодію у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції та регіонального співробітництва. У Спільній заяві міністри наголосили на готовності обох країн активізувати співробітництво, спрямоване на підтримку демократичних цілей та цінностей у Балто-Чорноморському регіоні. Міністри відзначили готовність розвивати стратегічне партнерство між Україною та Литвою задля реалізації прагнень України у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції. Б.Тарасюк та А.Вальоніс відзначили важливість реалізації Плану дій Україна – ЄС, який дає можливість переходу до якісно нових відносин між Україною та Європейським Союзом.
     
    У заяві також йдеться про співпрацю з метою реалізації положень Інтенсифікованого Діалогу, що стане вирішальним кроком у напрямку до втілення євроатлантичних прагнень України. Міністри також привітали діяльність Прикордонної місії ЄС в Україні та Молдові та підтвердили готовність продовжувати співробітництво у врегулювання Придністровського конфлікту.
     

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.