• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко: Відсутність ручного управління економікою – головна перевага бюджету-2006

    Опубликовано: 2005-12-26 09:06:00
    Головною перевагою Державного бюджету на 2006 рік є відсутність ручного управління економікою, переконаний Президент України Віктор Ющенко. «Це надзвичайно важливий результат напередодні виборчої кампанії», – сказав Глава держави у своєму  радіозверненні. За словами Віктора Ющенка, завдяки прийнятому бюджету вже з січня 2006 року буде підвищено мінімальну зарплату і прожитковий мінімум та збільшено пенсії інвалідам і чорнобильцям. Таким чином, якщо сьогодні мінімальна зарплата становить 332 гривні, то на кінець 2006 року вона досягне 400 гривень, а мінімальна пенсія буде 366 гривень. У 2,5 разу зростуть пенсії інвалідам першої групи та учасникам ліквідації Чорнобильської аварії. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.

    Серед інших досягнень головного фінансового документа країни – узгодженість фінансування місцевих бюджетів, вугільної промисловості і аграрного сектору, наголосив Президент. Говорячи про фінансування АПК, В. Ющенко зазначив, що наступного року на село буде витрачено «рекордну частку Держбюджету» – 10,6% усіх видатків, а це близько десяти мільярдів гривень. Заплановано, що ці кошти підуть на кредитування АПК, газифікацію сіл, комп’ютеризацію шкіл, забезпечення фельдшерсько-акушерських пунктів сучасним обладнанням.

    Документ також передбачає зниження податкового тиску. «Наступного року ми об’єднаємо усі соціальні збори в єдиний податок. Я не підтримаю жодного закону, в якому буде найменший натяк на збільшення податкового тиску», – наголосив Президент.
     
    Також у наступному році буде збільшено видатки на освіту та фінансування медичних програм по боротьбі з туберкульозом, СНІДом, раком та хворобами серця. 600 млн. гривень буде виділено на фінансування програми з енергозбереження.
     
    Ще одна важлива ініціатива, яка стартує в 2006 році, пов’язана з кредитуванням житла, сказав Президент. Статутний фонд Державної іпотечної установи, яка забезпечить українців довгостроковими дешевими кредитами на купівлю житла, збільшено до 100 млн. гривень. За словами Глави держави, ставка по цих кредитах не перевищуватиме 10% і їх видаватимуть на 30 років.
     
    Загалом, за оцінкою Президента, бюджет на наступний рік є досить збалансованим, що приведе до зменшення рівня інфляції, але водночас він «далекий від ідеального». На думку Глави держави, дефіцит у розмірі 12,9 мільярдів гривень, що складає 2,5% ВВП, несе в собі ризики щодо виконання бюджету. «Але я вимагатиму від центральної влади і влади на місцях: бюджет має виконуватися за будь-якої політичної погоди», – сказав В. Ющенко, наголосивши, що наповнення бюджету залежить передусім від рівня підприємницької ініціативи. «Тому створення сприятливих умов для розвитку бізнесу є пріоритетним завданням для регіональної влади», – зазначив Президент.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.