• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Панько: "Газова війна з Росією ще раз довела паразитичну сутність українських олігархів"

    Опубликовано: 2005-12-27 12:04:00
    Сьогодні багато політичних сил намагаються використовувати у власних інтересах проблеми, пов'язані з постачанням російського газу до України"", - прокоментував проблему секретар партії ХДС із питань ідеології Дмитро Панько.
     
    "Події, пов'язані з газовим шантажем з боку Росії, тільки підтверджують правильність вибору, зробленого українським народом на Майдані. Сьогодні в опозиційних блоках і партіях (насамперед у Партії Регіонів) зосередилися так звані "господарники" й олігархи. Ці сили намагаються спекулювати на газових проблемах. Але ж це саме вони свого часу за безцінь чи взагалі задарма захоплювали підприємства й одержували надприбутки", - зазначив він.
     
    "Фахівці наводять конкретні цифри: українські заводи витрачають газу в 5-8 разів більше, ніж європейські, тому що в Європі промисловці використовують економічні технології. А куди витрачали колосальні доходи від українських заводів наші олігархи? Адже ця проблема однаково б виникла перед Україною. Може, вони витрачали ці кошти на гідні зарплати робітникам? Чи, може, на модернізацію підприємств, упровадження прогресивних енергозберігаючих технологій? Ні, вони купували яхти, особняки й лімузини", - зазначив Панько.
     
    "Технологічні процеси та устаткування на більшості промислових підприємств залишилися ті ж самі, що були й за Радянського Союзу майже 20 років тому.  Олігархи й "господарники" періоду Кучми поставили під загрозу енергетичну безпеку України. Це люди, котрі живуть одним днем. Украв, продав, купив "Мерседеса" - ось формула психології українського "капіталіста". Це психологія паразита, мета якого зняти вершки із захопленого підприємства, а що буде завтра, йому байдуже", - наголосив він.
     
    "Проблема енергетичної безпеки дає повне право Президентові та уряду порушити питання про неефективність нинішніх власників і реприватизацію їхніх підприємств. Необхідно також продовжити перевірку законності тих приватизаційних процесів, які відбулися за Леоніда Кучми і в результаті яких промисловість України опинилася в руках цих неефективних власників", - заявив Панько.
     

    Прес-служба НСНУ  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.