• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Удовенко: "Участь України в залагодженні іракського конфлікту - вирішальна"

    Опубликовано: 2005-12-27 12:23:00
    "Перебування українського миротворчого контингенту в Іраку засвідчує той факт, що Україна перетворюється на важливий фактор надрегіональної стабільності", - заявив в інтерв'ю сайту RAZOM народний депутат, член Виборчого Блоку "Наша Україна" Геннадій Удовенко.
     
    "Україна повинна прагнути до того, аби відігравати провідну роль у міжнародних відносинах - і на європейському, і на світовому рівні. І перебування наших військ в Іраку засвідчило, що Україна, дійсно, прагне стати провідною світовою державною", - вважає депутат. Коментуючи виведення українського миротворчого контингенту з Іраку, котре, як відомо, заплановано завершити до 30 грудня, Геннадій Удовенко зазначив, що це було "зобов'язанням Віктора Ющенка, які він дав українському народу, ще будучи кандидатом на посаду Президента України".
     
    Говорячи про нечисленні економічні контракти, які вдалося підписати в Іраку українським підприємствам , Удовенко наголосив: "Справа була не в контрактах. А в тому, аби не допустити поширення конфлікту на регіональний рівень. Ми, все-таки, брали участь у стабілізації в Іраку - економічній, політичній, військовій. І в цьому участь України можна вважати вирішальною. Інша справа, що за часів президента Кучми влада виявила свою недолугість і не спромоглася використати перебування нашого контингенту на користь України.
     
     Адже за часів СРСР Україна здійснювала 70% всіх радянських поставок в Ірак. У нас були і є фахівці щодо пошуку, видобутку, переробки нафти та газу - провідних галузей промисловості Іраку. Однак, після того, як Президент Ющенко приступив до виконання своїх обов'язків, було запізно щось змінювати. Але, не дивлячись на це, перебування нашого контингенту в Іраку засвідчило, що Україна перетворюється в потужну силу, яка може брати участь у вирішенні глобальних проблем".
     

    Прес-служба НСНУ  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.