• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Начало в 11:00

    Анатолий Семинога – руководитель Киевской городской партийной организации «Батьківщина»

    Анатолий Семинога – руководитель Киевской городской партийной организации «Батьківщина»

    Тема: Означают ли досрочные выборы двойную победу Украины?

    Семинога Анатолий Иванович – народный депутат 4-5 созывов. Член Комитета ВР по вопросам финансов и банковской деятельности.

    Родился 2 марта 1960 года в с. Самгородок Смелянского района Черкасской области. Украинец по национальности.

    Имеет высшее образование, в 2002 г. закончил Киевский государственный торгово-экономический университет, экономист.

    С мая 2002 г. – народный депутат Украины, избирательный блок Юлии Тимошенко, член Комитета Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности.
    2004 г. – руководитель Донецкого регионального избирательного штаба Коалиции "Сила народа ".
    Член ВО "Батькивщина", с 2005 г. – председатель Киевской городской партийной организации "ВО "Батькивщина".



    Он-лайн конференция окончена. Благодарим всех за участие.
    Задать вопрос
    имя:

    вопрос:

    email:

    код:

    Стенограмма:

    Антон 16:41

    "У нас есть достойная новость для этого святого дня – политический кризис в Украине завершился!" - это со слов Виктора Ющенко. Вы в этом уверенны? Вред ли кто в стране верит, что до конца не то что сентября, а уже этого месяца этот самый кризис не вернется бумерангом.

    ответ:

    Дякую за запитання. Запитання дуже цікаве. Ми всі втомилися від цієї кризи і зацікавлені в тому, щоб вона як можна швидше закінчилась. Я переконаний, що пік цієї кризи пройшов, але мені здається, що з питанням проведення дострокових виборів будуть ще певні складності. Ці складнощі будуть створювати, перш за все, Соціалістична та Комуністична фракції Верховної Ради V скликання. В той же час я переконаний в тому, що це не вплине на ті рішення, які прийняті, зокрема Президентом України, в проведенні дострокових виборів. І Президент як гарант Конституції забезпечить право наших громадян обирати собі достойну владу.

    Данил 17:02

    Сложение депутатских мандатов более чем странный способ выхода из кризиса, и на мой взгляд не является гарантированным. Вы видете в таком выходе из Парламента выход из кризиса?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я погоджуюсь з Вашою думкою, що це не кращий спосіб вирішувати Парламентську кризу, але на жаль Україна молода демократична держава в якій не побудовано демократичне суспільство, демократичних принципів і традицій. В любій іншій демократичній державі, якщо політики довели країну до кризи, вони самі складають з себе повноваження і йдуть в відставку. І тоді виборці на їхні місця обирають інших, які здатні керувати країною і не допускати таких криз у державі. Якби наші політики були моральними, то пан Мороз, який є ініціатором цієї кризи, повинен був подати в відставку і розпустити парламентську більшість. І тоді не прийшлось би опозиції писати заяви і складати свої повноваження. На жаль, ми сьогодні розуміємо, що ні Мороз, ні більшість саморозпуститися не здатні. Я вважаю це серйозним моральним прикладом, те що знайшлося в нашій державі 160 людей, які готові заради затвердження демократії в Україні відмовитися від депутатських мандатів.

    хосе 17:12

    Не получится ли так, что отказывшись от мандатов, часть депутатов своими же руками обрекает себя на "смерть" – ведь у них не будет гарантий попадания в новый парламент.

    ответ:

    Дякую за запитання. На мій погляд, головне не те, хто попаде в наступний парламент або не попаде. Головне полягає в тому, що ми закладаємо сьогодні демократичну норму, якщо хочете демократичну традицію, яка існує в інших демократичних країнах, коли не можуть домовитись між собою політики, вони звертаються до своїх виборців за порадою і підтвердженням того курсу, який вони впроваджують. І виборці своїми голосами будуть вирішувати, хто має право представляти їхні інтереси в найвищому законодавчому органі нашої держави.



    Василий 17:15

    Каким вы видите количество голосов БЮТ в новом созыве? Себя вы каким номером видите?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я переконаний, що на цих виборах переможуть демократичні сили. Антикризова більшість в Верховній Раді, на мій погляд, зібрала весь той негатив, який залишився від влади пана Кучми і ця більшість продемонструвала свої істині наміри, які базувалися на реванші Кучмівської команди. Це сили, які намагались втягнути Україну в ганебне минуле. Також я вірю в те, що Блок Юлії Тимошенко набере на цих виборах значно більший відсоток ніж на минулих виборах. Що стосується мене особисто, то я був 15 в списку Блоку Юлії Тимошенко, сподіваюсь, що я за таким номером і залишусь.

    Ульяна 17:24

    Президент и премьер считают, что, пройдя через кризис, страна "стала сильнее", а политический компромисс свидетельствует о "взрослении украинской демократии"... Демократия может и повзрослела, хотя тоже вопрос, а вот как же экономика или в этой стране она уже никого не интересует?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я погоджуюсь з думкою Президента, що наша країна стала іншою ніж була, скажемо, рік тому. Парламентська криза продемонструвала, що в Україні уже не можна будувати політику на брехні, зраді, нехтуванні думкою виборців, бо це обов'язково приведе до краху тих політиків, які по старинці ще користуються такими методами. Це дійсно є великий крок вперед української демократії. Що стосується економіки, то я хочу всім нагадати, що ми будуємо ринкову економіку, а ринкова економіка - це вільна конкуренція і рівні можливості всіх учасників цього процесу. На жаль, те що ми маємо сьогодні є феодальним зразком економічного розвитку держави, бо ми сьогодні маємо бізнесові плани, які з допомогою влади перерозподілили між собою державні фінансові потоки і державну власність. І майже 50% економіки нашої держави працює сьогодні в тіні, приносячи надприбутки кримінальним кланам, не даючи державному бюджету жодної копійки. Таким чином ми маємо 5% громадян України, які  є дуже багатими людьми і 95% населення України, яке живе за межею бідності. Тому я вважаю, що головна проблема в економіці є створення умов для побудови саме ринкової економіки, яка дасть можливість створити у нас в державі середній заможній клас підприємців, бізнесменів, кваліфікованих робітників, держслужбовців, відсоток яких буде сягати більше 70% громадян нашої держави. Тоді ми можемо сказати, що ми побудували демократію в нашій державі і що ця демократія стабільна і незворотна.

    ? 17:30

    Що в країні діється??? Парламенту нема. Конституційного Суда нема. Генпрокурора нема. Піскун знову звільнений. РНБО очолює протизаконно пенсіонер. Керівника СБУ теж нема і Служба керується в ручному режимі з АП. Ну коли вже нарешті арешти почнуться або замахи на політиків?
    Карочє жіть стало в Україні вєсєло! (Из народного творчества)
    Ви можете це прокоментувати

    ответ:

    Дякую за запитання. Дійсно, це все елементи кризи і я переконаний що ця ситуація обов'язково стабілізується після проведення позачергових виборів. На мій погляд, іншого розвитку подій і бути не могло. Після того як в стінах Верховної Ради, дякуючи корупції і зраді, була створена антикризова більшість, яка практично незаконним шляхом нехтування волі виборців узурпувала владу в державі - Україна як держава практично не розвивалася. Весь цей рік ми спостерігали намагання Антикризової коаліції відсунути від керування державою Президента, створивши в Верховній раді корупційними методами конституційну більшість. І лише дякуючи послідовній політиці опозиції і політичній волі Президента цей процес вдалося зупинити, призначивши дострокові вибори.

    Ольга 17:33

    Прокоментируйте тот факт, что президентские указы о роспуске парламента от 2 и 26 апреля по-прежнему считаются нелегитимными, а роспуск Рады основывают на "некомплектности" парламента после ухода депутатов от оппозиции?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я не вважаю укази Президента нелегітимними. Президент є главою держави, і його укази є обов'язковими для виконання для всіх громадян України. Інша справа, що деякі політики, порушуючи закони і Конституцію нашої держави, не виконують ці укази, то я переконаний, що цим політикам рано чи пізно прийдеться нести відповідальність і політичну і юридичну. Що стосується розпуску Парламенту, то Парламент сьогодні не має кворуму, бо в ньому немає присутніми 2/3 депутатів від його складу. Це говорить про те, що Парламент не може збиратися і приймати рішення. Це й є пряма конституційна норма, яка дає право Президенту розпустити Парламент і призначити дострокові вибори.  

    Жанна 17:39

    Какая вероятность, того что договоренности президента, премьера и спикера о досрочных выборах не будут сорваны?

    ответ:

    Дякую за запитання. Ми є сьогодні свідками як спікер Мороз і його команда намагаються зірвати ці домовленості і шукають різні причини для цього, але я хочу запевнити, що серйозних причин для дискусій про існування заяв або про легітимність цих заяв, або законності проведення з'їздів опозиційними партіями не має. Тому вибори обов'язково відбудуться і ми в вересні місяці будемо мати новий склад Парламенту, в якому буде сформована демократична більшість, яка і зуміє вивести нашу державу з кризи і побудувати реальну ринкову економіку в країні.

    Anna 17:43

    В чем вы вбачаєте победу Украины? На ваш взгдяд соглашения между лидерами страны решают все накопившиеся за это время конфликты по обе стороны?

    ответ:

    Перш за все я вважаю, що в цій ситуації, яка склалась дійсно перемогли українці, бо вдалося відстояти їхнє право вибирати собі владу і давати оцінку цій владі, бо антидемократичні сили в Верховній Раді намагалися в старих корупційних традиціях вирішувати всі проблеми держави в коридорах і кабінетах. І лише дякуючи діяльності опозиції, свободі слова в нашій країні, ці задуми були зруйновані.

    Gem 17:46

    Простые люди не хотят новых выборов, так говорят последние социологические исследования, а вы говорите "двойная победа".....

    ответ:

    Дякую за запитання. Я не можу погодитись з тою тезою, згідно з Конституцією України кожному громадянину нашої держави гарантовано право вибору і це право ми сьогодні відстояли. А громадянин сам вирішує йти йому на вибори чи ні.

    Данило 17:56

    Пане Анатолію, а як там справи в середині партії, чи всі депутати на зїзді підписали заяви про складення з себе повноважень? Що з тими хто не підписав?


    ответ:

    Сьогодні дуже сильно Антикризова коаліція переймається нашими проблемами в середині партії і долею тих депутатів, які написали заяви про складання повноважень. Перш за все, я хочу запевнити, що процедура написання заяв була абсолютно демократичною і кожен депутат мав право обирати писати йому заяву чи ні. Я хочу підтвердити, що 103 депутати самостійно прийняли рішення про складання з себе депутатських повноважень. Не всім депутатам вистачило мужності прийняти саме таке рішення, тому ми сьогодні і маємо лише 103 заяви. Інші депутати, які заяв не змогли написати, сьогодні прикриваються різними високопарними словами і намагаються виправити своє боягузтво. Вони продемонстрували, що для них депутатський мандат, це те, заради чого вони прийшли в політику. Нашій команді з такими людьми не по дорозі.

    Зоя 17:58

    Откуда средства (и не малые) на проведение избирательной кампании?

    ответ:

    Дякую за запитання. Гроші на виборчу кампанію виділені державним бюджетом. Я думаю, цих коштів вистачить, щоб провести позачергові вибори. А що стосується коштів політичних сил, то згідно Закону про вибори, ми як і інші політичні сили будемо формувати виборчий фонд.

    Наталья 18:04

    Каким вы видите функционирование системы государственной власти до 30 сентября.

    ответ:

    Дякую за запитання. На сьогоднішній день у нас залишаються легітимними інститут Президента, який може забезпечити дотримання законів і гарантії прав громадян. Сьогодні у нас діє Кабінет Міністрів. Я переконаний, що цих двох інституцій достатньо для того, щоб забезпечити стабільну ситуацію в державі і провести демократичні вибори до Верховної Ради.

    валер 19:56

    что вы скажете,если мы выберем в парламент совсем новых людей,не замешанных в политических играх, и не избиравшихся ранее в парламент?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я ще раз хочу повторити, що це право громадян обирати собі владу. І виборці своїм голосуванням можуть підтвердити або обрати ту чи іншу політичну команду до складу наступного Парламенту. І я особисто переконаний: наша політична сила сприйме волю виборців як закон і виконає її. Тому це ваше право – обирайте.

    Денис 09:45

    Многие политологи говорили о том, что дата, когда будут проведены выборы, не принципиальна. А на деле все как-то не так. Или это все ваши внутрипарламентские игры?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я особисто вважаю, що якщо є криза і є розумний вихід з кризи, то вирішувати це треба якомога швидше, бо криза нічого доброго ні країні, ні громадянам не несе. На жаль, деякі політики вважають по-іншому. Вони мабуть зацікавлені в продовженні цієї кризи і тому всілякими методами намагалися затягнути дату проведення виборів.

    Николай 09:48

    Как Вы считате, все ли партии найдут в себе силы еще раз родить элиту, которая реализуетвсе наши надежды на нормальную жизнь в этом государстве?

    ответ:

    Я переконаний, що вибори принесуть зміни в політику нашої держави, але для цього потрібно об’єднатися всім демократичним силам, всім громадським організаціям, яки хочуть бачити нашу державу демократичною і європейською для того, щоб не допустити реставрації кучмізму в нашій державі. І вибори це на сьогоднішній день шанс для цього. Я переконаний, що ми скористаємось цим шансом і демократичні процеси в Україні стануть незворотними.

    Олесь 09:53

    По данным социсследований представители среднего класса не поддерживают вас (я имею в виду БЮТ). На кого вы, как блок ориентированы? На кого ориентирована «Батьківщина»?

    ответ:

    Дякую за запитання. На жаль, в нашій державі сьогодні середнього класу нема. Середній клас в демократичній державі - це більшість громадян держави, які мають високий рівень життя і які є гарантом стабільності в цій державі. Ми сьогодні маємо маленьку кількість дуже багатих людей і величезну кількість громадян, які живуть в непристойній бідності. Тому наша головна мета – створити всі умови для того, щоб цей середній клас в нашій державі з’явився. І політика БЮТ полягає в тому, щоб створити всі умови для самореалізації і досягнення високого рівня життя тим громадянам, які можуть і хочуть працювати і забезпечити соціальний захист тим верствам населення, які з різних причин є непрацездатними.

    Сергей 09:56

    Добрый день, Украина напоминает небезызвестного Тяни - Толкая и пока Восток и Запад Украины имеют разную ментальность и разные геополитические ориентиры и предпочтения, похоже у страны нет будущего. Ваше мнение по этому поводу?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я вірю в те, що сьогодні українці, які живуть в різних областях нашої держави нічим не розділені. Ми всі маємо спільні проблеми – це боротьба з бідністю і корупцією. Я переконаний, що коли ми подолаємо ці негаразди, то життя в Україні стане набагато кращим. А що стосується роз’єднання, то Україну сьогодні роз’єднують політики, це їхнє намагання утриматись при владі штучно роз’єднує державу. Я переконаний, що та політична сила, яка зуміє зробити українців заможнім європейським народом і об’єднає Україну національною ідеєю.

    Ирина 09:58

    Как Вы думаете, парламентские выборы-2007 будут еще более грязными, чем парламентские выборы-2006 и президентские-2004? Ваши прогнозы. Спасибо!

    ответ:

    Дякую за запитання. Мені особисто хотілось би, щоб вибори 2007 року були виборами політичних програм. Але сьогоднішні реалії говорять про те, що політичні сили, які за будь яку ціну хочуть утриматися при владі, будуть використовувати весь арсенал негативу і бруду для досягнення своєї мети. Ми вже сьогодні бачимо, що деякі політики погрожують розділити Україну на дві частини, створити два Парламенти, дві столиці. Це на мій погляд дуже небезпечні ігри, тому вибори скоріш за все будуть грязними, але переконаний, що українці, які вже навчилися відділяти зерна від полови зроблять правильний вибір і цим буде покладено край грязній політиці в нашій державі.

    Анна 10:00

    И вообще - когда страна наконец перестанет существовать от выборов до выборров... короткими перебежками?

    ответ:

    Дякую за запитання. Мені теж хотілося б, щоб ми жили в стабільній демократичній державі. Але стабільність буває різною, і кажуть, що найбільша стабільність на кладовищі. Тому я переконаний, що це бурхливе політичне життя, яке відбувається в нашій державі дає можливість Україні і українцям шукати істину і ми з вами за ці роки багато чому навчилися. А що стосується виборів, то думаю, що це теж непогано, бо вибори заставляють політиків не лише давати обіцянки, а і звітуватися про їх виконання. І ці позачергові вибори теж принесуть користь в підвищенні соціальних стандартів нашої держави.

    Илья 10:05

    Как будет действовать дальше так называемая нынешняя оппозиция?

    ответ:

    Дякую за запитання. Перш за все я хотів би заперечити слово «так звана», бо у нас дуже багато проблем сьогодні із владою, але всім світом признано, що в нашій державі є сильна опозиція і силі нашої опозиції заздрять дуже багато країн пострадянського простору. І ті досягнення, які є в нашій державі в будівництві демократії це заслуга, перш за все, опозиційних сил. А що ми будемо робити далі – готуватися до позачергових виборів до Верховної Ради.

    Дарина 10:06

    Чи можна відокремити політику у сучасному світіт від брехні? на вашу думку, чи є хоч одна людина в українській політиці, яка не бреше (в тому числі й про подвійну перемогу України)?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я не думаю, що світова політика будується на брехні. Ми знаємо багато прикладів в світовій політиці, коли одне слово неправди ставило хрест на багатьох політиках. Що стосується української політики, то на мій погляд сьогодні наша держава шукає шлях свого розвитку і є сьогодні дві команди в цій політиці, команда, яка хоче залишити в нашій державі все без змін і зберегти побудову корумпованої моделі влади державі назавжди. Ця команда дуже досвідчена, вона сьогодні має в своїх руках достатню кількість засобів масової інформації і намагається за допомогою різних методів, в тому числі і брехні, маніпулювати суспільною думкою. І є молода команда, яку весь час намагаються дискредитувати, не допустити до влади лише для того, щоб не дати цій команді побудувати демократичну європейську державу, в якій не буде місця грязній політиці.

    Леонид 10:10

    Половина граждан Украины считает, что досрочные парламентские выборы являются лишними бюджетными расходами, и только депутаты уверенны, что это возможность для волеизъявления народа. Почему же такие разные взгляды у нас на жизнь?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я не думаю, що у нас різні погляди на життя. Переконаний, що у нас погляди однакові, ми хочемо для нашої держави стабільності, достатку і європейської перспективи. І заради цього ми повинні відстояти право кожного громадянина вільного вибору. А вже кожний для себе буде вирішувати скористатись цим правом чи ні.

    Эльвира 10:16

    А как вы думаете почему Партия регионов согласилась на досрочные парламентские выборы?

    ответ:

    Дякую за запитання. Скоріш за все, лідери Партії Регіонів зрозуміли, що у них немає іншого вибору і якщо вони не погодяться на вибори, то вибори можуть відбутися і без них.

    Игорь 10:18

    Как избежать потока "грязи, компромата" во времина выборов?

    ответ:

    Дякую за запитання. На жаль, я не знаю рецепту, як провести вибори без грязного компромату. Хочу сказати лише те, що Блок Юлії Тимошенко завжди агітував своїх виборців за себе, а не проти когось, тому ми ніколи не використовували ні грязних прийомів, ні компрометуючих матеріалів.

    Елена 10:48

    как Вы считаете, юлия владимировна, как лидер не исчерпала себя? вам не кажется, что партии пора менять лидера?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я переконаний, що такі лідери, як Юлія Володимирівна Тимошенко народжуються в державі не частіше ніж один раз на декілька століть і Україні поталанило, що в цей тяжкий час в Україні є такий лідер національного рівня, який здатен взяти на себе відповідальність за розвиток держави, а головне вирішити всі проблеми, які накопичились в Україні і вивести державу на новий рівень розвитку. Юлія Володимирівна має величезний потенціал. Я переконаний, що в неї буде шанс використати цей потенціал на благо Української держави.

    Алена 10:49

    Анатолий, скажите, есть ли по вашему мнению в партии столь харизматичный человек как Тимощенко, человек с задатками лидера, способный сменить ее на посту лидера партии?

    ответ:

    Дякую за запитання. Блок Юлії Тимошенко, це не лише Юлія Володимирівна, це серйозна політична команда, яка має в своєму складі і професійних політиків, і фахівців різних напрямків. І робота цієї команди завжди згуртована, послідовна і направлена на побудову демократичної, європейської, української держави. Питання зміни лідера партій на сьогоднішній день не стоїть. Ми пишаємось своїм лідером і вважаємо, що кращого лідера і для партії "Батьківщина"  і для Блоку Юлії Тимошенко сьогодні в Україні немає.

    Алена 11:29

    могут ли быть привлеченными к ответствености депутаты и спикер за то, что не исполняют указ президента?

    ответ:

    Дякую за запитання. Укази Президента є обов'язковими для виконання всіма громадянами нашої держави. Особливо це стосується провідних політиків і державних службовців. Я переконаний, що ті люди, які порушують сьогодні закон, будуть нести відповідальність, в тому числі і кримінальну.

    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.