• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Начало в 11:00

    Юрий Костенко – лидер Украинской народной партии

    Юрий Костенко – лидер Украинской народной партии

    Тема: Возможно ли объединение всех «оранжевых» сил накануне внеочередных парламентских выборов?

    Юрий Костенко - один из основателей РУХа, народный депутат ВР 1-4 созывов. Занимал пост министра охраны окружающей среды и ядерной безопасности Украины (1992-1998 гг.).

    Во время парламентских выборов 2006 УНП вошла в избирательный Блок Костенко-Плюща, но преодолеть 3% барьер блоку так и не удалось.

    11 апреля лидеры УНП Юрий Костенко, Народного руха Украины Борис Тарасюк и партии «Собор» Анатолий Матвиенко подписали соглашение о создании избирательного блока «РУХ-Українська Правиця».



    Он-лайн конференция окончена. Благодарим всех за участие.
    Задать вопрос
    имя:

    вопрос:

    email:

    код:

    Стенограмма:

    nera 16:52

    як ви вважаєте, чи було помилкою правих сил, таких як УНП, йти на вибори в 2006 році окремо? якби повернути час, УНП пішла б знову окремо?

    ответ:

    Так. Події, які відбулися в Україні за останній рік, коли праві сили не були вперше представлені у Верховній Раді, підтверджують нашу правоту. Відсутність у ВР ідейних державницьких фракцій і привело до протистояння між мегаблоками, які віддзеркалюють лише економічні, а не ідеологічні інтереси суспільства, що і обумовило політичну кризу.



    тарасик 16:53

    чи товаришуєте ви з кимось із депутатів, які є членами ПР, чи СПУ?

    ответ:

    Ні. Загалом у мене серед політиків товаришів майже немає. Я майже 30 років займаюся альпінізмом, майстер спорту. Мої товариші з альпінійського середовища, бо це люди, з якими ти, долаючи альпінійські маршрути, фактично ввіряєш їм своє життя. І тому їм можна довіряти. В політиці домінує лише інтерес політичний, а не моральні цінності. І тому дуже важко знайти серед політиків істинних друзів.

    Таня Петрова 16:55

    Ви погоджуєтеся з указом Ющенка? Чи потрібно було ще тримати позицію-очікування досягнення компромісу?

    ответ:

    Президент діяв адекватно ситуації, яка складалася в державі. Як гарант Конституції він не міг заплющувати очі на грубі порушення норм чинної Конституції, якими закладається принцип формування української влади (формування більшості виключно фракціями). Купівля народних депутатів і створення так званої широкої конституційної коаліції дійсно загрожувала узурпацією влади, або фактично державним переворотом.

    Проблема в іншому. Підписуючи цей указ, Президент повинен був одразу ж запропонувати юридичний шлях врегулювання цієї проблеми. Адже згідно чинного законодавства, у 60-денний термін провести дострокові вибори неможливо. Необхідно або вносити зміни в закон про вибори народних депутатів, або ухвалювати спеціальний закон про дострокові вибори. Але те й інше має робити Верховна Рада. Ось у цьому юридична слабкість указу Президента. Вихід із ситуації потрібно шукати через компроміс, в іншому разі - політичне протистояння перекинеться на вулиці і майдани, що загрожує повній втраті контролю з боку влади.



    Наталья 16:56

    скажіть, якби перед вами стояв вибір - залишитися і далі жити в Україні, чи переїхати в іншу країну. Який би ви варіант обрали?

    ответ:

    За 17 років свого політичного життя я міг багато разів скористатися дуже щедрими пропозиціями щодо своєї особистої долі. Проте жодного разу я не купувався ні на ці пропозиції, ні на інші пропозиції, які мені були і в самій Україні (зайняти ту чи іншу посаду в обмін на політичну підтримку). Я щасливий тим, що маю змогу робити свою справу чистими руками і дивитися в очі людям кожного дня.



    анна 17:55

    Вы предлагаете Юле идти с вами одним блоком! Вы считаете что она должна предать 115 депутатов,которые не изменили-выстояли? Я думаю ей достаточно ПРП и Катеринчука! Согласились ли бы вы стоять в конце списка? Почему вы не идете с НУ? Думаю Матвиенко никому не нужен-потому , что предатель!

    ответ:

    Мова іде не про інтереси Тимошенко чи Костенко, чи Матвієнко, а про підтримку тих дій Президента, які дозволяють Україні рухатися демократичним шляхом. І об’єднання хоче в першу чергу сам виборець, а не Юрій Костенко. Я в політиці представляю національну демократію. Юлія Тимошенко - соціал-демократію. У нас різний світогляд, і різне бачення того, якою має бути державна політика. Ми за НАТО і за Європу, Юлія Тимошенко за дружбу з Росією. Але це нам дозволяло в 2000 році підписати з "Батьківщиною" угоду про підтримку першого демократичного уряду Віктора Ющенка. Наші ідеологічні протиріччя не завадили бути разом у 2004 році у коаліції "Сила народу". І тому ми перемагали. І на цей раз, якщо мова йде про загрози демократії, то на наші переконання, ми всі маємо йти одним блоком. А щодо свого місця у списку, то я ніколи не належав до тих людей, які його здобувають з допомогою своїх ліктів. І підтвердженням цьому є той факт, що в "Українській правиці" я запропонував очолити виборчий список лідеру НРУ Борису Тарасюку.



    . 11:44

    Не один вы на Украине живёте. Русский Язык должен быть Гос Языком. Либо мирно поделите Украину. Надоели вы с этим бредом, что хотите довести Людей до войны на нацеональной почве. Кто вам дал на это право?????????

    ответ:

    Я відстоюю права українців, які утворили свою державу. В Україні проживає майже 80% українців. І вони мають право на розвиток своєї мови, культури, історії в українській державі. Але я як людина демократичних поглядів, я завжди підтримував права національних меншин, в тому числі й мовні, які проживають в Україні. І підтвердженням цього є мій голос за Хартію регіональних мов та мов національних меншин, яку було ратифіковано Верховною Радою і яка дає можливість усім національним меншинам вільно користуватися своєю рідною мовою в Україні та розвивати свою культуру.



    Михайло Зелинський 16:52

    Пане Юрію! Я надзвичайно поважаю Вячеслава Чорновіла. Ще за життя його і повернення у Львів, я був на перших мітингах у Львові де виступав Вячеслав Чорновіл (кийками мене трішки попробували). Пізніше життя мене звело з його синами (пили пиво "Під вежою"). Розумію, політика "дело тонкое Петруха", але чому я, як звичайний Громадянин і патріот УКРАЇНИ розчаровуюсь в наших політиках (вибачте, тільки не в тих хто помер).
    Хочу нагадати слова "Белые придут - грабят. Красные придут - грабят. Куда "просто" человеку подасца". Були політики і політичні клани - "Кравчук - грабував, Кучма - грабував, Є ОРАНЖЕВІ - грабують, будуть синьо-блакитні (і вже є) - грабують". Як нам НАРОДУ УКРАЇНИ зробити так, щоб НАС не грабували (повірте, тому, що ви підтримуєте, за все можливе свою партію ми всі розуміємо "всесвітню економічну політику" і навіщо вам гроші, навіть моя МАМА (78 років) це розуміє). Вибори, виборами, на вашу думку, якщо прийдуть до влади "демократи" (біло-блакитні теж позиціонують себе як "демократи"), що для звичайного ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ (написав навмисне з великої літери) змінеться (заробітна плата, пенсії (для моєї МАМИ), комунальні послуги, тощо). На жаль розчаруваня в мене таке - НІЧОГО.

    ответ:

    Те, що відбулося в Україні за роки незалежності, пов’язано лише із тим незаперечним фактом, що національна демократія, одним із лідерів якої був В.Чорновіл, добившись незалежності, не зуміла у незалежній державі стати владою. Влада починається не з президентського крісла чи крісла прем’єр-міністра, а із якості парламентської більшості, яка ухвалює закони, за якими мають діяти і Президент, і уряд. В Україні жодного разу в парламенті не було 226 (більшості) депутатів представників національної демократії (правих сил). Саме цим пояснюється відсутність в Україні тих законів, на основі яких можна було розвивати мале підприємництво, творити умови для формування середнього класу, а відтак суттєво поліпшувати якість життя. Традиційна ліва, пізніше лівоолігархічна, а зараз просто олігархічна більшість парламенту увесь цей час працювали не в інтересах суспільства, а в інтересах своєї кишені. Підтвердженням моєї правоти є рівень життя у таких як і Україна посткомуністичних країнах Європи, наприклад, Прибалтика, Польща, Чехія. Де саме праві маючи більшість у парламентах, ухвалили ті закони і втілили їх у життя, які дозволяють переважній більшості громадян названих країн, сьогодні мати високу заробітну плату та середньоєвропейське пенсійне забезпечення. Наприклад, пенсіонер у Естонії отримує 300 доларів на місяць, в Україні 300 гривень. Ціни майже однакові. Тому вихід із ситуації треба шукати не у поклонінні черговому вождю, а у тому, як до влади привести 226 представників правих сил, які змінять державну політику на користь суспільних, а не особистих інтересів.



    Петр Червоненко 18:08

    Юрий, как Вы относитесь к национализму, считаете ли Вы и Ваша партия, что необходимо ввести в паспорте дополнительную графу "национальность" для того чтобы в Раде были представлены коренные украинцы, а не представители "Земли обетованной", которым глубоко ..... на народ!!!


    ответ:

    У багатьох країнах світу у паспортах фіксується національність. Але не для того, щоб за цією ознакою давати їм владу чи ні. Для того, щоб у демократичній державі влада створювала максимальні умови для розвитку тієї нації, яка утворила ту чи іншу державу. Тому питання щодо національного складу Верховної Ради вирішується не паспортним записом, а голосуванням за ідейні політичні сили, які працюють в інтересах суспільства, а не в інтересах своєї кишені, що демонструє сьогоднішня влада. І останнє: у Європі слово "національний" асоціюються із поняттям патріот, із любов’ю до своєї землі, до своєї мови, до своєї історії. В Україні багато вікова залежність від інших держав перетворила слово "нація" чи "національний інтерес" у щось загрозливе для інших людей. Це робила радянська машина, це робила російська імперська політика. На превеликий жаль, це робить і влада в Україні. Яка здебільшого була представлена колишньою партноменклатурою, що так і не змогла усвідомити ні національного інтересу, ні вивчити українську національну історію.



    Аліса 14:59

    Ким буде представлена Ваша партия в нових об"єднаних партійних списках? Скільки чоловік туди ввійде? I хто?

    ответ:

    На вчорашньому з’їзді блоку ми склали спільний список представників 3 партій, які утворили "Українську правицю". Приблизно 37% цього списку складають члени Української народної партії. В основному це люди, які вже доказали свою відданість українській національній ідеї, працюючи в органах державної влади не брали хабарів та не продавалися за великі гроші іншим політичним силам. Це команда, якій можна довіряти. Якщо говорити про фаховість, то в нашій команді гармонійно поєднуються політичний досвід, економічна зрілість та відданість ідеям української демократії. Якщо говорити чи наводити декілька конкретних прикладів, то в першій десятці окрім голови партії, є відомий український політик Іван Заєць, почесний президент народного підприємства "Оболонь" Олександр Слободян, колишній заступник голови Донецької обласної державної адміністрації (після перемоги "помаранчевої" революції) Олександр Клименко. В наших списках багато молоді, лікарів, вчителів, фермерів, тобто усіх тих, хто може достойно представляти інтереси українського патріотичного виборця.



    Dmytro 16:20

    1. Пане Юрію, чи плануєте Ви проводити виборчу кампанію агресивніше ніж минулого року? Адже Ви несете відповідальність не лише за долю політичної сили, яку очолюєте, а й за голоси виборців, які довіряють Вашій програмі. Чи припускаєте Ви можливість повторення сценарію 2006 року?

    ответ:

    Після поразки на виборах 2006 року УНП провела детальний аналіз виборчої кампанії. На сьогоднішній день ми маємо нову стратегію виборчої роботи, яка дозволить нам отримати перемогу. Підтвердженням цього є соціологічні дослідження Інституту Разумкова, згідно яких "Українська правиця" вже сьогодні долає 3-відсотковий бар’єр. Але ми ставимо за мету боротися не за прохідність до парламенту, а за 226 мандатів з допомогою яких український закон почне працювати на українську економіку та в інтересах українського суспільства. Ми свідомі, що цей шлях це не одна виборча кампанія, але альтернативи правій українській владі немає.



    Dmytro 16:29

    2. Чи не розцінюєте Ви як трагедію розкол правих сил (похід окремо ВО "Свободи", можливе приєднання КУН до списків НСНУ, недолучення до "Правиці" інших націоналістичних партій). Підтримка лише "Свободи" складає мінімум 0,5 відсотки, втрата яких за нинішніх умов є дуже відчутною для національно-демократичних сил.

    ответ:

    На вчорашньому з’їзді "Українська правиця" ми звернулися до всіх без виключення правих партій, в тому числі і до КУН і Свободи із закликом утворити єдиний виборчих блок правих партій. Зараз відбуваються переговори з цими партіями і до реальних виборів, які можуть відбутися восени, ми вийдемо до виборця єдиною політичною командою.



    атом 16:44

    как бывший министр, как вы можете прокомментировать ситуацию на ЧАЕС? в частности то, как французы попросту "кинули" нас при постройке хранилища ядерных отходов?

    ответ:

    Я очолював українську делегацію на переговорах з великою сімкою щодо закриття ЧАЕС і підписував у 1995 році від імені уряду України відомий меморандум. Стратегія, яку ми пропонували втілити в життя, дозволяла Україні вирішити як проблему саркофагу, так і з допомогою світової спільноти безпечно вивести з експлуатації ЧАЕС. Проте після мого переходу на роботу у Верховну Раду в 1998 році, цю стратегію було змінено, чорнобильська тематика поступово стала лише розмінною монетою у діяльності наступних урядів і тому сьогодні, як на мене, ми набагато далі від вирішення чорнобильських проблем, ніж у 1995 році, бо витрачено бездарно величезні фінансові ресурси, які Україна отримала, а так зване "Укриття-2" буде лише прикривати проблеми чорнобильські від світової спільноти, а не їх вирішувати.



    Улько 16:57

    У нас в Україні існує така практика що київська верхівка партій практично сама себе переобирає в тому числі і в виборчі списки. В УНП в цьому плані ситуація краща, але як Ви вважаєте, можливо потрібно запровадити внутрішньопартійні вибори (на рівні областей) на яких Всі члени обласних організацій партій будуть обирати тих хто буде займати належні області місця(кожна партія повинна розробити свою систему) в загальнодержавному партійному списку. В цих виборах повинні брати участь Всі претенденти на депутатство окрім голів партій. За такої системи "рядові" партійці безпосередньо формуватимуть партійні списки, а ті кого вони обрали (заради власного успіху) будуть і надалі співпрацювати з тими хто їх делегував. І якщо у нас буде діяти імперативний мандат то відкликати депутата зможуть лише ті хто його делегував.


    ответ:

    Ви праві, що в УНП рівень демократії найвищий серед усіх існуючих. Згідно із статутом УНП усі керівні органи обираються шляхом таємного голосування, а виборчий список партії формують обласні організації та їх представники згідно результатів виборчих кампаній. Щодо публічних політиків, які представляють партію, то у нас також процедура передбачає рейтингове голосування на Центральному проводі. Я погоджуюся, що надалі делегувати публічних політиків до партійного списку має з’їзд партії, або партійні конференції на місцях. І останнє: УНП виступає проти так званого імперативного мандату, тому що це шлях не до демократії, а до диктатури, поки що партійної, але згодом може стати диктатурою партії над суспільством. Демократія наділяє виборчим правом лише народ, а не партію. А партія повинна віддзеркалюючи інтерес народу, дбати про чистоту своїх списків і не допускати до них тих, хто продає за хабара народний інтерес.



    Улько 17:13

    Перед виборами 2006 року всі партії обіцяли що заставлять Росію платити 2-3 млрд.$ за перебування ЧФ на території України. Вибори закінчились і шо...?


    ответ:

    Я не погоджуюся з вами, що всі партії обіцяли це зробити. Ні ПР, ні комуністи, ні соціалісти, що сьогодні керують державою, такого не мали в своїх передвиборчих програмах. Це можуть зробити лише праві політичні партії, до яких належить і Українська народна партія. Бо лише ці партії у своїй діяльності керуються національним (українським) інтересом, а не інтересами сусідньої держави. Для ухвалення такого рішення необхідно прийняти закон і це ми зробимо, коли нас в парламенті буде 226.



    Улько 17:20

    Чи можливе обєднання 3-ох партій "Правиці" в одну без саморозпуску партій ?

    ответ:

    Ні. Згідно з Законом "Про політичні партії" у випадку об’єднання декількох партій, вони повинні саморозпуститися, або ж одна із них має ліквідуватися, а члени цієї партії написати заяви про вступ до лав іншої політичної партії. Ця норма закону перешкоджає ідеологічно близьким партіям об’єднуватися. І тому УНП внесла зміни до закону про політичні партії, якими відкривається процес юридичного об’єднання партій, ми передали їх міністру юстиції Лавриновичу та Президенту України із проханням негайного розгляду та їх ухвалення. Це відкриє шлях Україні до створення потужних ідейних політичних партій, здатних боротися за владу, що дозволить владі представляти інтереси суспільні, а не інтерес клановий, олігархічний, якою є сьогоднішня влада.



    Володимир (Миколаївська обл.) 17:27

    Шановний Юрій Іванович, якими діями Ви будете переконувати своїх потенційних виборців обрати саме Вашу політичну силу? І чим ці передвиборчі дії будуть відрізнятись від тих, якими Ви діяли на минулих?

    ответ:

    Наш найбільш вагомий аргумент на цих виборах - це політична криза, до якої довели українське суспільство представники мегаблоків, у яких превалює не державницький інтерес, а інтерес їхніх капіталів. Вперше влада в Україні (в парламенті) не представлена правими політичними силами, і вперше ми маємо таку глибоку кризу, вихід з якої поки що ніхто не може запропонувати. Це найбільш переконливий доказ того, що українська влада неможлива без українців, без патріотичних політичних сил, які виборювали цю незалежність і 15 років поспіль працювали в інтересах України. Щодо інших аргументів, то європейська практика переконливо довела: гарне життя в державі можливе лише тоді, коли добре працює економіка. І лише праві політичні сили, маючи владу, створюють найкращі умови для того, щоб розвивалося мале підприємництво, зростав національний товаровиробник і розквітало село. Тобто права влада - це нові робочі місця, це висока заробітна плата і пенсія. Ось ці два аргументи і повинні переконати виборця голосувати за правих на дострокових виборах.



    Владислав 17:44

    Доброго дня !!! З повагою до Вас Владислав з Дніпропетровська
    На мій погляд Ваш блок має занадто багато "застарілих" у віковому сенсі обличч. Вони в 90-х роках зробили свою справу, дали нам Вільну Україну, за що їм честь і хвала. Чому ви не хочете пустити в свої політичні сили молоду патріотичну кров? Тепер нам потрібно вибороти справжню Незалежну українську Україну. На мою мою думку молоді політики з такими НАСТАВНИКАМИ зможуть отримати перемогу.
    P.S. Якщо в список знову візмете Плюща - то знову програєте. Не блокуйтесь будь-ласка з Нашою Україною. Невже Жовтяка мало.

    ответ:

    Ви ще не знаєте усього списку "Української правиці", а вже робите такі відповідальні оцінки. Навіть у першій десятці "Української правиці" поряд із досвідченими політиками є привабливі молоді обличчя. В цілому я хочу сказати, що "Українська правиця" - це гармонійне поєднання політичного досвіду, української відданості та національної перспективи, що представлено різними за віком, фахом та статю політиками. Щодо Івана Плюща, то його в нашому списку немає, а "Наша Україна" на вчорашньому з’їзді ухвалила рішення самостійно йти на вибори.



    Улько 17:46

    Чи можете Ви обіцяти що після того як "Правиця" пройде у парламент , а я переконаний , що так і буде , Ви будете добиватись того щоб Україна поставила перед Розсією питання про : перерозподіл майна СРСР , повернення заощаджень, культурних цінностей ,виплату компенсацій за геноцид ,депортації репресії, гулаги і тюрми, виплати за мільйонні втрати людей через те що радянська армія воювала за принципом "ми за ценой не постоім"- людей мали за "гарматне мясо" .

    ответ:

    Ми це будемо обов’язково робити, так як це вже не раз робили в усіх попередніх скликаннях. Але для ухвалення рішення за такого роду закони потрібно набрати 226 голосів. Українські патріоти за всю історію незалежності їх не мали в ВР. Тому і ви думайте, як до влади привести більшість представлену правими силами, а не купуватися на гарні обіцянки вождів, які нічого не вартують.



    Улько 18:07

    Уся Європа 9 травня святкує День Європи а у нас , на жаль, День Європи святкують лишу на наступний тиждень у вихідні. Чи готова УНП 9 травня святкувати День Європи а не тзв. дєнь тзв." побєди" ?
    Чи буде УНП вже цього року 14 жовтня (в день УПА і козацтва) святкувати День захисника України" замість тзв. свята тзв "защітніка" тзв "отєчєства"-23 лютого ?

    ответ:

    І День Європи ми святкували у Львові на травневі свята, і 14 жовтня на Покрову ми традиційно проводимо по всій Україні зібрання, віддаючи шану і повагу тим, хто клав свої голови за українську незалежність. Але для того, щоб такі свята стали загальнонаціональними і обов’язковими, потрібні відповідні рішення українського парламенту. Тобто потрібно мати в парламенті 226 тих, хто знає і цінує свою землю та свою історію, а не історію сусідніх держав.



    Андрій 18:58

    Яке відношення чи ставлення Президента Ющенка до Української Правиці? Якщо Правиця все-ж пройде до ВР на мало-ймовірних виборах цього року, які перші кроки і по відношенню до формування вертикалі виконавчї влади, і по відношенню до Президента?

    ответ:

    На останній зустрічі із Президентом Ющенком керівників політичних партій так званого помаранчевого табору, коли Юлія Тимошенко відмовилася йти єдиним пропрезидентським блоком, я звернувся до Віктора Андрійовича із закликом на майбутніх дострокових виборах не ухилятися від підтримки тих сил, які привели його до найвищої державної посади. В повній мірі це стосується партій "Української Правиці", які найбільш послідовно підтримували Віктора Ющенка на його політичному шляху. Це було тоді, коли він очолив уряд, це було, коли саме праві партії утворили виборчий блок Віктора Ющенка "Наша Україна", це було і в 2004 році. Якою буде позиція Президента на цих виборах, ми побачимо. Але я переконаний, що без правих сил у Верховній Раді Президент Ющенко так ніколи і не зробить своїх 10 кроків назустріч людям.



    kora 09:28

    Що Ваша сила робить і що робитиме (коли увійде до парламента) для того, щоб об'єднати Україну, адже проблема насправді існує - зі сходу і півдня постійно йдуть розмови про федералізм як єдиний вихід для країни і взагалі повна українофобія...

    ответ:

    Я учасник усіх виборчих кампаній в Україні і парламентських, і президентських, і чудово знаю, що "фобіями" страждають не громадяни, а політики, які на політичних спекуляціях та розпалюванні протистояння в державі, здобувають собі посади, а потім і великі гроші. Політика "Правиці" буде спрямована на те, щоб людина, яка проживає чи то в Донецькій області, чи то у Львівській, могла за рахунок своєї праці отримувати такий рівень життя, як, наприклад, в тій же Чехії чи Польщі. А пенсіонер отримував би пенсію, як в Естонії. Така політика правих дуже швидко об`єднає Україну, тому що людину, яка задоволена своїм життям в Україні, дуже важко зомбувати тими чи іншими "фобіями".



    graff 11:39

    Як Ви вважатєте чи назва «РУХ-Українська Правиця» відповідає інтересам УНП, адже КОСТЕНКО був одним із лідерів блоків правого спрямування?
    Чи всі обласні організації УПН одноголосно підтримали дану назву?
    Чи є

    ответ:

    Коли йдеться про спільну справу, то треба керуватися не лише особистим, чи вузькопартійним інтересом, а інтересами тих, хто об’єднується. Назва "РУХ-Українська Правиця" - це був той компроміс, на який погодилися інші партії блоку. Але вже сьогодні політологи та соціологи говорять про перспективність такого виборчого об’єднання та його прохідність до парламенту, тому що воно символізує спільну роботу тих політичних сил, які виборювали українську незалежність та всі ці роки активно відстоювали національні інтереси. Тому я впевнений у правильності такого компромісу, який відкриває Україні шлях до української влади, а відтак до гарного життя.



    Ганна 11:44

    Якою Ви бачите Україну,скажімо, у 2025 році?

    ответ:

    Україна у 2025 році - це високо розвинута країна, з європейськими стандартами життя та європейським рівнем демократії. Це держава, у якій українець буде відчувати себе і господарем, і щасливим.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.