• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Начало в 11:00

    Анатолий Семинога - народный депутат Украины, член фракции БЮТ

    Анатолий Семинога - народный депутат Украины, член фракции БЮТ

    Тема: Насколько долговечен союз БЮТ и «Нашей Украины»?

    Анатолий Семинога – народный депутат 4-5 созывов. Член Комитета ВР по вопросам финансов и банковской деятельности. 

     

     



    Он-лайн конференция окончена. Благодарим всех за участие.
    Задать вопрос
    имя:

    вопрос:

    email:

    код:

    Стенограмма:

    Вера 17:40

    Анатолий, а Вы-то сами верите в долгосрочный союз с "Нашей Украиной"?

    ответ:

    Дякую. Запитання дуже цікаве. Ми з «Нашою Україною» намагалися співпрацювати давно ще з тих пір, коли була підписана угода між нашими силами під час президентських виборів. Ми свою частину угоди виконали, відпрацювали на президентських виборах, внесли свій вклад в обрання В.Ющенко Президентом. Я керував найтяжчим регіоном - Донецьким штабом В.Ющенка і скажу, що працювати було нелегко. Але відразу після виборів чомусь ситуація різко змінилась. Наприклад, такий факт, коли Президент їхав представляти губернатора Донецької області, то про керівництво виборчого штабу навіть не згадали. На це представлення не запросили жодного керівника штабу. Хочу сказати, що багато людей тоді поплатилися своїм здоров’ям, знищували їхній бізнес, переслідували їхні родини.

    Тому якщо говорити про те, чи вірю я в довгостроковий союз з «НУ», мені відповісти дуже тяжко. Але в той же час я переконаний, що в цій складній ситуації, яка склалася в нашій державі, єдиний вихід - це об’єднання всіх демократичних сил. Лише таке об’єднання дозволить подолати всі проблеми, які є в Україні, і побудувати дійсно демократичну європейську державу.

     



    Олег 17:45

    Есть ли смысл БЮТ объединяться с НУ, если не за горами президентские выборы, на которых Юлия Тимошенко будет претендовать на должность главы государства? если говорить об объединенной оппозиции, то и кандидат на выборах должен быть один.

    ответ:

    Я переконаний, що кандидат на виборах буде один - це буде лідер опозиції. А що стосується, чи є сенс БЮТ об’єднуватися з «Нашою Україною», хочу сказати, що ми ніколи не ставили на перше місце інтереси нашої політичної сили. Для нас першочерговими є інтереси держави. Тому знову, я переконаний, що сьогодні для держави необхідне об’єднання всіх демократичних сил. Бо небезпека реваншу кучмізму, сьогодні очевидна.



    Алла 17:57

    как Вы думаете, нужен ли Украине Президент? вы согласны с коммунистами, что этот пост необходимо ликвидировать?

    ответ:

    Ні, я не погоджуюся з позицією комуністів, вважаю, що нам сьогодні потрібні три сильні гілки влади: Верховна Рада, Кабінет Міністрів і Президент. Лише розумне розподілення повноваження між ними не дасть можливість у нашій державі узурпувати владу, а співпраця між цими гілками влади дозволить побудувати демократичну Україну. А особливо в такі непевні, нестабільні часи потрібна президентська влада, як гаранта Конституції, як гаранта стабільності і стабільного розвитку України.



    Елена 18:01

    ВЧЕРА заместитель Генпрокурора заявила, что в некоторых регионах Украины возбуждены уголовные дела по фактам незаконного повышения тарифов. Она сказала, что теперь остальные тоже испугаются и отменят новые тарифы. Но разве не этого добивалась оппозиция? проккоментируйте эту ситуацию.

    ответ:

    Я хочу сказати, що це дійсно серйозна перемога саме опозиції. Бо ми 3 місяці вели активну серйозну боротьбу в м. Києві за зниження тарифів. Лише перемога опозиції в місті Києві продемонструвала сьогодні владі, що якщо влада не здатна вирішувати проблеми українців, то ці проблеми здатна вирішити опозиція. Тому ми бачимо таку реакцію збоку і Генеральної прокуратури, і Кабінету Міністрів, і Адміністрації Президента. Хочу нагадати, що до останнього моменту ці інституції державної влади мовчали. Ця проблема їх просто не цікавила.



    Геннадий 18:04

    как оппозиция в Киевсовете собирается "подвинуть" Черновецкого? вы как прагматик наверняка это понимате, пока не внесены изменения в закон о референдум Черновецкий в полной безопасности.

    ответ:

    Дякую за запитання. Я не погоджуюся з тим, що Черновецький сьогодні в повній безпеці. Черновецький сьогодні розуміє, що в місті Києві діють сильні опозиційні партії. Що ці опозиційні партії вибрали правильний напрямок роботи, по відстороненню його команди від влади. Зниження тарифів в 2 рази є цьому підтвердженням. В Україні сьогодні діє закон про проведення Всеукраїнського і місцевих референдумів. В законі чітко виписана процедура проведення цієї роботи. Інша справа, що пан Черновецький не хоче виконувати цього закону. Але є інши механізми, які дозволять примусити пана Черновецького поважати закон і виконувати його. Якщо адміністрація Черновецького не видасть нам підписні листи для збору підписів киян, ми вирішимо це питання через суд. Є інші законні методи вирішення цієї проблеми - це звернення до ЦВК, Верховної Ради, Президента як гаранта Конституції. І будь-яка з цих державних інституцій згідно закону може вирішити питання проведення референдуму в місті Києві по недовірі пану Черновецькому. Я хочу запевнити, що механізм цей запущений, що він сьогодні набрав серйозних обертів, і що референдум в місті Києві обов’язково відбудеться і кияни на даному референдумі зможуть дати оцінку діяльності київської влади.



    Елена 18:21

    В случае отставки Черновецкого, вы будете выдвигать свою кандидатуру на пост мэра? И если да, то кого Вы видите своим главным соперником?

    ответ:

    Дякую за запитання. З цього приводу я хочу сказати наступне, я людина команди, я працюю в Блоці Юлії Тимошенко уже більше 6 років, і я підтримаю ту кандидатуру, яка буде висунута блоком. Хочу завірити, що в нас у команді є достатньо фахових професійних людей, які зможуть достойно очолити міську владу, а найголовніше продемонструвати київській громаді, що влада може і мусить служити киянам.



    Юрій 18:25

    Будь -яке об`єднання має не тільки декларувати свої наміри, а й проводити в життя спільні проекти. Голосування за які законопроекти, на Вашу думку, буде скоординованим у ВРУ між БЮТ та "НУ"? За соціальні (проект Трудового Кодексу, Про систему збору та обліку єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування), за економічні (проект Податкового Кодексу), регламентні (Про опозицію) або в кожному випадку буде "торгівля"?

    ответ:

    Хочу запевнити, що Блок Юлії Тимошенко в Верховній Раді та й в місцевих радах ніколи не проводив політичних торгів. У нас є своя позиція, ми відстоюємо у ВР перш за все соціальну політику держави, бо переконані, що держава може буде багатою лише тоді, коли в ній живуть заможні люди. Тому ми й будемо працювати заради реалізації цієї стратегії і залучати до роботи всі політичні сили парламенту і за межами парламенту, які готові співпрацювати з нами в цьому питанні.



    Ян 20:30

    Анатолий, поясните мне на конкретном примере слово "Дерибан", которое так часто употребляют представитель БЮТ, говоря о команде Черновецкого.

    ответ:

    Давайте не я буду пояснювати це питання, а його дуже добре пояснив пан Черновецький. Його слова наступні: «Ми не можемо призупинити розподіл землі в місті Києві, інакше тоді у нас розпадеться більшість». Це говорить про те, що більшість в Київраді сформована паном Черновецьким, на принципах розподілу землі і власності київської громади. На кожній сесії Київради виноситься більше сотні, саме земельних питань, які роздаються депутатам більшості, родичам пана Черновецького, команді «Правекс-банку» та іншим бізнесовим структурам наближеним до київського мера. Це і є у нашому розумінні «дерибан» землі і власності в місті Києві. Бо земля і власність мають продаватися на відкритих аукціонах і головне завдання цих аукціонів полягає в тому, щоб зробити цю процедуру прозорою, доступною для всіх бажаючих і головне принести київському бюджету найбільші фінансові надходження.



    Алекс 21:10

    Нанайцы 5 КОЛОНА , а обьединение в расчете на досрочные выборы. Неужели еще есть вера в ЮВA хотя он и единственный кто может распустить верховну ЗРАДУ.

    ответ:

    Так, згідно діючої Конституції, лише Президент України має право розпустити Верховну Раду. Наша політична сила переконана, що лише це рішення може виправити ту ситуацію, що склалася в державі і зупинити повернення кучмізму в Україну. Тому ми сподіваємося, що та боротьба, яка сьогодні відбувається між Кабінетом Міністрів і Адміністрацією Президента, яка не дає можливість працювати владі і Президенту, зокрема, на Україну, і призведе до того, що Президент зрозуміє, що розпуск парламенту - це нагальна необхідність.



    Василь 10:15

    Анатоліє, чи дійсно Юлія Володимирівна прагне стати Київським міським головою? чим ще Ви можете пояснити небажання уряду і Президента втручатися в протиправні дії Черновецького?

    ответ:

    Я хочу сказати, що Юлія Володимирівна з цього приводу чітко висловилася, що вона не збирається балотуватися на посаду київського мера. А що стосується невтручання влади в київські проблеми, то я переконаний, що це загальнодержавна проблема. Сьогодні влада і, зокрема, Кабінет Міністрів втратив контроль над ситуацією в державі, і необґрунтоване неконтрольоване підняття тарифів по всій Україні є свідченням цього процесу. Ця влада мені нагадує перший президентський термін Леоніда Кучми, коли він майже нічого не робив у державі, а лише постійно збільшував свої повноваження. І використав їх не для розбудови України, а для збагачення свого родинного бізнесу. Тому й сьогодні в державі влада не вирішує нагальні проблеми України, а лише бореться за повноваження.



    Елена 10:21

    Действительно ли БЮТ планирует лишить депутатских мандатов всех депутатов органов местного самоуправления, которые покинули фракции БЮТ? И где гарантия, что на их место не придут еще более продажные, ведь теперь уже всем ясно, насколько "высоко" качество всех БЮТовских списков?

    ответ:

    Якість БЮТівських списків набагато краща, ніж якість списків інших політичних сил. Але лише БЮТ здатен працювати сьогодні в опозиції до нинішньої влади і бути дійсно дієвою і ефективною опозицією. На жаль, не всі громадяни нашої держави можуть працювати в умовах опозиції. Працювати при владі набагато комфортніше, цікавіше і вигідніше. Тому не кожний депутат може бути достойним опозиціонером. Я переконаний, що якби сьогодні в опозиції була, скажімо, Партія регіонів, то від їхніх депутатських мандатів не залишилось би й половини. А що стосується імперативного мандату, то даний мандат потрібен не політичній сили Блоку Юлії Тимошенко, він потрібен сьогодні виборцям. Для того, щоб виборці могли контролювати діяльність обраних ними депутатів. І щоб через політичну силу або через свою громаду виборці мали право відкликати тих депутатів, які не виконують свою виборчу програму. Я хочу зауважити, що це перший реальний механізм в Україні, який дозволяє контролювати діяльність депутатів.



    Олег 10:27

    Що Ви думаєте з приводу існування "чорних списків" українських політиків, небажаних в Росії? чи не здається Вам, що Україна як держава має краще опікуватися долею своїх громадян? вже не кажу про реєстрацію звичайних смертних впродовж 3 днів від перетину російського кордону.

    ответ:

    Дякую за запитання. На жаль, це реалії сьогоднішнього дня. Україна не здатна сьогодні відстоювати свої державні інтереси, а також інтереси своїх громадян у міжнародній політиці. У нас дуже багато проблем, особливо проблем приватних осіб, які виїжджають за кордон. Ми навіть у власній державі, коли йдемо отримувати візи в посольство, відчуваємо себе людьми другого сорту. Це говорить про те, що у нас немає сьогодні стратегії у політиці відстоювання прав громадян, прав українців у всіх сферах. І, на жаль, нинішня влада, нинішній Кабмін навіть не має програми дій у цьому напрямку. Саме тому, навіть сусідні держави, дозволяють собі такі необґрунтовані випади проти українців.



    алена 10:31

    Сергій Козир, депутат Київради від БЮТ, назвав вас найкращою кандидатурою на пост мера. Ви згодні з ним?

    ответ:

    Я думаю, що краще це запитання задати Сергію Козирю, бо мені тяжко оцінювати свої якості. Скажу лише одне, що сьогодні БЮТ поки що не обговорював кандидатуру від БЮТу на наступних виборах мера.



    алена 10:33

    З приводу тарифів - для чого було БЮТ піднімати галас навколо цього питання, ніж спробувати сісти за "стіл переговорів" і створити комісію? Це, як на мене, був би більш прийнятний варіант.

    ответ:

    Дякую за запитання. Це сьогодні пан мер і його команда намагаються представити опозицію, як галасливу компанію, яка лише піднімає шум і нічого не робить. Запевняю вас, що ми сідали за стіл переговорів з паном Черновецьким, як мінімум разів 10. Ці переговори відбувалися і на рівні фракцій, і на рівні керівників політичних сил. Юлія Володимирівна Тимошенко особисто зустрічалася декілька разів з паном Черновецьким. Я був свідком, як Юлія Володимирівна під час переговорів переконувала пана Черновецького в тому, що тарифи в місті Києві потрібно зменшити. Пан Черновецький погодився із аргументами і сказав, що він повністю з усіма доводами погоджується, але для того, щоб прийняти рішення, йому потрібно порадитися зі своєю командою. Після консультацій зі своєю командою пан Черновецький категорично відмовився від всіх попередніх домовленостей.

    Хочу ще зауважити, що саме комісія Київради, яку очолював представник блоку Юлії Тимошенко пан Клюс провела величезну роботу, і цифрами і фактами зуміла довести, що тарифи в місті Києві завищені як мінімум у декілька разів. І саме за результатами роботи цієї комісії, був знайдений компроміс і тарифи були зменшено вдвічі. Хочу підкреслити, що і це зниження тарифів на сьогоднішній день є необ’єктивним. Тарифи можна було б знизити ще, і сьогодні над цим активно працює комісія. Знову ж таки робота комісії продемонструвала, якщо навести відповідний лад в підприємствах комунального господарства, то підняти тарифи в місті Києві можна було б в межах підвищення середньої заробітної плати, а вона збільшилась за останні 2 роки на 44%.



    Катя 10:35

    після тарифів, з якою політикою мера ще не погоджується БЮТ?

    ответ:

    Я хочу підкреслити, що з політикою мера не погоджується сьогодні ні БЮТ, а 80% киян. А Блок Юлії Тимошенко є політичною силою, яку підтримує найбільша кількість мешканців столиці. І тому ми сьогодні виконуємо волю київської громади.



    ксюня 10:36

    чи є у планах БЮТ якісь ідеї з приводу "очистки" вокзалів та найголовніших вулиць міста від п"яних та від БОМЖів?

    ответ:

    Дійсно в програмі БЮТу були пункти, які дозволили вирішити цю проблему. Ми пропонували заборонити продаж слабоалкогольних напоїв в громадських містах. Ми знову ж таки погоджувалися з позицією мера, щоб винести за межі міста всі гральні заклади. Ми переконані, що заборона продажу спиртних напоїв дозволить вирішити ці проблеми.



    Елена 10:37

    Как Вы расцениваете нынешнюю деятельность "Громадського активу Києва"?


    ответ:

    Я вважаю, що партійна організація, яка називає себе «Громадським активом Києва», це був один з бізнес-проектів, що приніс їх засновникам результат. Не збиралась ця партія виконувати ті обіцянки, які вона давала виборцям під час виборів. Вони зрадили своїх виборців, і вирішують в Київраді лише свої особисті питання і питання своїх спонсорів. Тому ця фракція не підтримала жодної ініціативи опозиції.



    Елена 10:40

    Сколько человек собрала вчера акция БЮТ на Майдане? Целовались ли Вы вчера с Юлией Тимошенко в честь праздника?

    ответ:

    Дякую за цікаве запитання. Вчора на Майдані зібралося близько 3000 молодих людей. Я був учасником цієї акції та організатором. Акція, на мій погляд, пройшла в дуже добрій веселій атмосфері, всі люди, які там зібралися, були нею задоволені. Юлії Тимошенко на Майдані в цей час не було. А на Майдані я цілувався зі своєю дружиною.



    Игорь 10:42

    В прямом эфире на "Свободе слова" Юлия Тимошенко пообещала разобраться с продажными депутатами местных советов (разумеется, бютовцами). Как успехи в Черкассах и Виннице? или землю там по-прежнему деребанят по-тихому?

    ответ:

    Після перемоги БЮТу в боротьбі з тарифами в місті Києві ми переносимо цей досвід у регіони. Сьогодні Юлія Володимирівна поїхала в Черкаси, де проходить сесія Черкаської міської ради. Там буде проведена робота і тарифи в місті Черкасах будуть приведені у відповідність з можливостями черкащан. Також Юлія Володимирівна планує поїздку до Вінниці, де теж буде проведена робота по зниженню тарифів. На мій погляд, саме цієї активної роботи лідера БЮТ Юлії Володимирівни сьогодні злякалася влада і тому ми маємо заяви і від Генпрокуратури, і від Кабінету Міністрів, і від Адміністрації Президента.



    альона 10:58

    Після вступу в дію закону про імперативний мандат чи повиганяє Тимошенко з Верховної Ради тих депутатів, які голосували за прем"єрство Януковича?

    ответ:

    Закон про імперативний мандат, який сьогодні вступив в силу, на жаль, стосується лише депутатів місцевих рад. Тому з депутатського корпусу будуть виключені ті депутати районних, обласних і міських рад, які не зуміли достойно представляти блок Юлії Тимошенко в місцевих радах. Я особисто вважаю, що імперативний мандат необхідний для депутатів Верховної Ради. БЮТ буде ініціювати прийняття закону про імперативний мандат по відношенню до депутатів Верховної Ради.



    Dinamitos 11:42

    Как вы считает, что нужно сделать для полноценного внедрения земельных аукционов в Киеве

    ответ:

    Для цього потрібно змінити владу. Бо лише бажання влади заробити на цих питаннях, і не дає можливості сформувати прозорі, відкриті аукціони з продажу землі та майна. Чиновники київської адміністрації збагачуються за рахунок величезних хабарів під час роздачі київської землі. І це є основною причиною непроведення земельних торгів.



    Сергей 11:49

    Добрый день!
    С чем связано очередное "турне" лидера БЮТ по регионам? Не является ли это попыткой сплотить электорат перед возможным роспуском парламента? Возможен ли роспуск парламента вовсе?

    ответ:

    Я переконаний, що розпуск парламенту можливий, переконаний, що це обов’язково відбудеться. Коли це відбудеться, залежить від волі Президента. А поїздка лідера регіонами пов’язана з проблемою, яка сьогодні хвилює кожну українську родину. Йдеться про необґрунтоване збільшення тарифів по всіх регіонах України. І мета цих поїздок - використавши досвід Київради, знизити тарифи по всій Україні.



    Альберт 11:57

    Известно, что в политике нет вечных врагов, как и вечных друзей. Голосование по преодолению вето это показало. Последние выборы были демократическими. И разговоры о том, что есть демократические "оранжевые" партии и непонятно какие "бело-голубые" наверное пора бы уже прекратить. Возможно ли хотя бы позиционное сотрудничество БЮТ с Партией регионов для решения общих проблем на благо Украины?

    ответ:

    Я хотів би сказати з цього приводу наступне, я особисто вважаю, що Блок Юлії Тимошенко - це єдина політична сила, яка сьогодні чесно відстоює інтереси своїх виборців. І ми б хотіли, щоб у політиці нашої держави планка моральності була піднята на серйозну висоту. І переконаний, що лише моральна політика дозволить Україні побороти те ганебне явища, яке називається корупцією. А що стосується голосування в Київраді, то ми готові підтримати будь-який законопроект, який буде служити інтересам України і громадянам нашої держави. І не важливо, від кого поданий цей законопроект, чи від «Нашої України», чи від Партії регіонів, чи від соціалістів.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.