• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Начало в 16:00

    Анатолий Семинога – народный депутат Украины IV, V созывов

    Анатолий Семинога – народный депутат Украины IV, V созывов

    Тема: Начало избирательной компании в Украине

    Семинога Анатолий Иванович – народный депутат 4-5 созывов. Член Комитета ВР по вопросам финансов и банковской деятельности.

    Родился 2 марта 1960 года в с. Самгородок Смелянского района Черкасской области. Украинец по национальности.

    Имеет высшее образование, в 2002 г. закончил Киевский государственный торгово-экономический университет, экономист.

    С мая 2002 г. – народный депутат Украины 4 созыва, избирательный блок Юлии Тимошенко, член Комитета Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности.
    2004 г. – руководитель Донецкого регионального избирательного штаба Коалиции "Сила народа ".
    С 2005 г. – председатель Киевской городской партийной организации "ВО "Батькивщина". Уполномоченный представитель фракции блока Юлии Тимошенко.



    Он-лайн конференция окончена. Благодарим всех за участие.
    Задать вопрос
    имя:

    вопрос:

    email:

    код:

    Стенограмма:

    Олександра 20:30

    Доброго дня, пане Анатолій. Бажаю вам перемоги на виборах, звичайно, якщо правда те що після виборів ви створите коаліцію з "Нашою Україною", а не з регіоналами. І ще, благаю, не лийте один на одного бруд під час виборчої кампанії, я маю на увазі демократичні партії. Більше голосів це не додасть, а лише допоможе перемогти регіонам. Всього найкращого.

    ответ:

    Дякую за запитання. Перш за все я хочу підтвердити, що з сьогоднішнього дня почалася передвиборча кампанія, якщо Ви звернули увагу, на вулицях Києва поменшало політичної реклами. Згідно Закону "Про вибори" рекламна кампанія кожної політичної сили повинна початися після реєстрації кандидатів в депутати до Верховної Ради. Що стосується бруду на виборчій кампанії, переконаний, що його буде достатньо, але в той же час хочу запевнити, що Блок Юлій Тимошенко не буде використовувати недостойних технологій і буде агітувати лише за себе, а не проти когось. В той же час я переконаний, що на цих виборах переможуть демократичні сили і майбутня більшість в Парламенті буде демократичною.

    Елена 11:19

    Сколько раз Вы уже проводили съезд по выдвижению кандидатов в народные депутаты и сколько раз готовы проводить еще?


    ответ:

    Дякую за запитання. Хочу підтвердити, що сьогодні відбувся в Українському домі з'їзд партії "Батьківщина", на якому було прийнято рішення про створення виборчого блоку Юлії Тимошенко, в який увійшло 3 партії: партія "Батьківщина", УСДП і ПРП. Прийнято рішення про проведення 5 серпня з'їзду Блоку Юлії Тимошенко, на якому будуть затверджені списки кандидатів і передвиборча програма партії. Ми дійсно проводили не один з'їзд, відповідно до указів Президента, сподіваюсь, що з'їзд який відбудеться 5 серпня дасть можливість розпочати передвиборчу кампанію і що вибори відбудуться 30 вересня.

    Елена 11:34

    Какую тактику ведения избирательной кампании избрал блок НУНС в Донецкой области?


    ответ:

    Дякую за запитання. Мені тяжко відповідати за "Нашу Україну", але як керівник штабу Віктора Ющенко на Президентських виборах в Донецькій області хочу підтвердити, що виборча кампанія в цій області для демократичних сил буде непростою. В той же час хочу сказати, що переконаний, що підтримка Блоку Юлії Тимошенко саме в цій області досить вагома. Тому впевнений, що головною задачею на цій виборчій кампанії буде здатність захистити результати виборів.

    Людмила Василівна 13:02

    На Ваш погляд, яким буде новий Уряд та склад Верховної Ради? Хто, на Вашу думку, з нових політичних сил подолає прохідний бар'єр? Дякую.

    ответ:

    Дякую за запитання. Сподіваюсь на те, що на цих виборах переможуть демократичні сили. І більшість, яка буде сформована в Верховній Раді, буде складатися з представників БЮТ і "Нашої України", тому і Уряд будуть формувати саме ці дві політичні сили. Що стосується нових політичних сил, які зможуть подолати прохідний бар'єр, мені здається, що Верховна Рада буде складатися з тих же політичних сил, що були представлені в цій Верховній Раді, за винятком Соціалістичної партії.

    Настя 13:07

    Пане Анатолію, доброго дня.
    Київ - столиця нашої держави, її серце. Як Голова Київського осередку БЮТ Ви постійно знаходитеся у вирі столичних проблем. Питання - які проблеми нашого міста є найбільш вагомими та потребують термінового вирішення?

    ответ:

    Дякую за запитання. Головна проблема міста Києва на сьогоднішній день - це мер Черновецький і його команда. Це люди, які не вирішують жодних проблем міста, а лише за допомогою корумпованих схем розбазарюють майно і землю київської громади. Переконаний, що після проведення виборів до Верховної Ради, першу проблему, яку ми будемо вирішувати - це перевибори мера міста Києва і депутатів Київради. Знову ж таки, переконаний, що новий мер і нова Київрада терміново приступить до вирішення нагальних проблем міста Києва. А їх в Києві дуже багато. Це і вирішення транспортних проблем, соціальних, комунальних та інших.

    Владимир 13:14

    Что нового будет в избирательной кампании на этот раз? Особенно интересно, что будет происходить по Киеву. Спасибо.

    ответ:

    Дякую за запитання. Переконаний, що в цій виборчій кампанії буде багато нового. Перш за все через те, що це на мій погляд не просто вибори до Верховної Ради, це прийняття рішення нашими виборцями, яку державу ми будемо будувати. Або ми повернемось до феодальної України, яку намагався побудувати Президент Кучма, або ми зуміємо захистити вибір помаранчевого майдану і врахувавши всі помилки, побудуємо демократичну Україну європейського рівня. Мені здається це розуміють всі політичні сили, тому на ці вибори покладається дуже багато сподівань. Місто Київ як столиця приваблива для всіх політичних сил і всі політичні сили використають всі ресурси своїх можливостей для того, щоб завоювати прихильність киян. Блок Юлії Тимошенко, який не має ніяких адміністративних, технічних, мас-медійних ресурсів, буде робити ставку на особисте спілкування з кожним виборцем. Тому ми зробимо все для того, щоб наші активісти, агітатори і кандидати зуміли дійти до кожного киянина.

    Ираклий 14:00

    Расскажите, какие надежды Вы возлагаете на блок Партия "Батькивщина" с партией "Реформы и порядок" (ПРП), а также Украинской социал-демократической партией (УСДП) на внеочередных выборах в Верховную Раду? Сколько мест планирует получить "Батькивщина"?

    ответ:

    Дякую за запитання. Перш за все, ми будемо боротися за перше місце на цих виборах. Наші союзники УСДП і ПРП - це політичні сили, з якими ми співпрацюємо не перший рік. Тому переконаний, що з приходом до нашої команди ПРП, наша команда серйозно підсилилась в кадровому плані. Згідно політичної угоди, яка підписана між нашими партіями, більше половини місць в списку належить партії "Батьківщина".

    Илья 14:04

    Почему не будет олигархов в списке БЮТ. И на самом ли деле их не будет или это только замануха для электората?

    ответ:

    Дякую за запитання. Як люба політична сила ми намагаємось представити в своїх списках всі соціальні і професійні групи нашої держави. Тому в наших списках багато вчителів, лікарів, підприємців, бізнесменів. В наші списки закрита дорога лише тим людям, які скомпрометували себе перед українським суспільством. Що стосується олігархів, то я особисто не знаю жодної людини в списках БЮТ, яких я міг би назвати цим словом.

    Дарья 14:05

    Как вы себе видите проведение референдума по ликвидации депутатской неприкосновенности во время выборов? Как процедурно это будет выглядеть? На сколько это противоречит Конституции?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я не вважаю, що нам потрібно проводити референдум по зняттю депутатської недоторканності. Це питання давно перезріло. Всі соціологічні опитування демонструють, що більше 90% виборців виступають за відміну депутатської недоторканності. І для того, щоб її зняти не потрібно проводити референдуми, потрібна лише політична воля депутатів для того, щоб проголосувати за даний проект. Блок Юлії Тимошенко вносив законопроект про зняття депутатської недоторканності в Верховну Раду V скликання. Нажаль, за цей законопроект не проголосували депутати антикризової більшості, і до речі, навіть деякі депутати "Нашої України" не додали своїх голосів до цього законопроекту. Ми обов'язково будемо вносити даний законопроект в нову Верховну Раду і побачимо, які політичні сили його підтримають.

    Ираклий 14:06

    Как Вы себе видите, что наши чиновники пожизненно сидят в тюрьмах? Кто их будет кормить? Или они себе тюрьмы соответствующие их статусу отстроят?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я переконаний, що не всі чиновники повинні сидіти в тюрмах, а лише ті, які беруть взятки. А що стосується боротьби з корупцією, то цей процес потрібно розпочати. Коли буде державна політика боротьби з корупціонерами, відбудеться декілька судових процесів і люди зрозуміють, що за злочини перед законом і громадянами України прийдеться відповідати, переконаний, що кількість корупціонерів в нашій державі кардинально зменшиться.

    Катерина 14:07

    Сегодня был съезд «Батькивщины». Какие знаковые решения были приняты?

    ответ:

    Дякую за запитання. Було прийнято рішення про проведення 5 серпня міжпартійного з'їзду Блоку Юлії Тимошенко, затверджені списки кандидатів до Верховної Ради від партії "Батьківщина" і прийнято декілька кадрових рішень партії.

    Анна 14:07

    У нас уже 2 года идет предвыборная агитация – то перед одними выборами, теперь перед другими. Когда же начнут выполнять обещания? Как и кто сможет проконтролировать выполнение всех предвыборных обещаний?

    ответ:

    Дякую за запитання. Найкращий контролер роботи політичних партій - це виборці. Тому чим частіше в нашій державі будуть відбуватися вибори, тим частіше партії будуть звітувати перед виборцями про виконання своїх обіцянок. Зверніть увагу як сьогодні Партія регіонів в терміновому порядку збільшує соціальні виплати і по пенсіям, і по заробітним платам, і по заборгованості. Це все дякуючи позачерговим виборам до Верховної Ради. А ще рік тому, коли формувався бюджет 2007 року, про збільшення заробітних плат і пенсій Кабінет Міністрів навіть говорити не хотів.

    Ирочка 14:09

    Скажите, какой объем рекламы Вы планируете обрушить на телезрителей? Фильмы теперь вообще смотреть не дадут? За 20 минут политической рекламы забываешь что и на каком канале смотрел? Сколько денег Вы планируете оставить на голубых экранах?

    ответ:

    Дякую за запитання. Дивитися фільми тяжко не через те, що почалася виборча кампанія, а через те, що Закон "Про рекламу" дозволяє робити такі речі. Що стосується передвиборчої кампанії, то згідно Закону "Про вибори", всім політичним партіям дається можливість рекламувати себе на телеканалах. Нажаль, ці можливості не рівні для всіх партій. Тому найбільша політична реклама буде у Партії регіонів, які мають на сьогодні найбільший фінансовий і телевізійний ресурс.

    Григорий 14:11

    По данным социологов 12 % электората не планирует принимать участие в выборах. Это много или мало на Ваш взгляд?

    ответ:

    Дякую за запитання. Звичайно, це багато. Я переконаний, що до дня голосування цей відсоток значно зменшиться, бо ми виборці зрозуміємо, що від нашого голосу залежить доля нашої держави і її майбутнє.

    Галина 14:12

    Реестры избирателей опять не готовы. Сколько еще должно пройти выборов, чтобы ими начали заниматься?

    ответ:

    Дякую за запитання. Реєстр виборців - це серйозна проблема в нашій державі, яку потрібно вирішити. Ви всі знаєте, що прийнятий закон Верховної Ради "Про створення реєстру виборців", але це не лише списки виборців, це ціла державна структура, яка буде вести реєстрацію виборців нашої держави. Ця структура буде створена при МВС, яка буде реєструвати виборців, відслідковувати їх пересування по державі і таке інше. Для створення такої структури, на мій погляд, потрібно не менше року. Тому на цих виборах реєстру виборців не буде, будуть лише списки виборців, які будуть базуватися на даних МВС.

    Людмила 14:14

    Объясните, имеет ли право БЮТ подавать списки своих представителей в участковые избирательные комиссии?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я переконаний, що Блок Юлії Тимошенко як політична сила, яка мала фракцію в Верховній Раді V скликання, має право на подання своїх представників в виборчі комісії. Ми зараз готуємо такі списки і подамо їх в ЦВК в найближчий час.

    Варвара 14:19

    Почему партии в свои списки не включают "молодую кровь"? все те же лица за которые мы уже голосовали. Я говорю, как избиратель, я уже ходила весной 2006 голосовать, сейчас проголосую за ту же партию и люди-то не изменились, какая же гарантия, что в этот раз все будет не так? Это если бы абсолютно новые люди пришли и договаривались бы они по другому, и политика бы у них другая была. Это мое мнение. А что думаете Вы?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я хочу підкреслити, що в Блоці Юлії Тимошенко дуже багато нових людей, молодих людей. В Верховній Раді IV скликання БЮТ налічував 21 депутата, в Верховній Раді V скликання БЮТ мав 129 депутатів. Тому більше 100 депутатів - це нові обличчя, які потрапили до Верховної Ради. Вірю в те, що фракція БЮТ в Верховній Раді VI скликання буде налічувати більше 200 депутатів і серед них буде дуже багато нових облич, в тому числі і молодих.

    Елена 14:40

    Мне кажется, что лучшей политической рекламой являлась бы такая - партия отказывается от рекламы в СМИ и деньги направляет на лечение детей, больных раком, или СПИДом! Честное слово, когда смотришь телевизор и включается рекламный блок - хочется плюнуть прямо в экран! Бешеные деньги тратяться на обливание друг друга дерьмом, а в это время, дети, на лечение которых требуется в тысячу раз меньше денег, чем тратят партии на саморекламу, умирают от недостаточного финансирования. Политики, задумайтесь! Все люди равны перед Богом!

    ответ:

    Дякую за запитання. Дійсно, проблема лікування дітей в нашій державі стоїть дуже гостро. І я особисто підтримую Вашу ідею, щоб віддати кошти від політичної реклами на лікування дітей. В той же час вибори - це демократична процедура, яка відбувається в кожній державі і придумати щось нове в Україні неможливо. Проблему лікування дітей можна вирішити за допомогою державного бюджету, для цього потрібна лише політична воля влади. Нинішня влада продемонструвала, що займатися цим питанням вона не збирається. Тому я переконаний, що змінити ситуацію можна лише за допомогою виборів - змінивши владу, змінивши державну політику в сфері охорони здоров'я.

    Аленк 15:01

    почему Тимошенко отрицала причастность к рекламе про Нострадамуса? Слышали вы о том, что таких предсказаний, которые цитируются в этой рекламе, нету в помине? вопрос - зачем так позориться?

    ответ:

    Дякую за питання. Я особисто не знаю чи має Блок Юлії Тимошенко якесь відношення до реклами про Нострадамуса. Сам особисто цих пророцтв не читав, тому дискутувати на цю тему вважаю недоцільним.

    Аленк 15:05

    как вы считаете, должны ли партии полностью озвучивать народу свои избирательные списки? Справедливо ли, когда озвучивается только первая десятка?

    ответ:

    Дякую за запитання. Переконаний, що всі політичні сили повинні оприлюднювати свої списки, навіть проводити дискусію серед своїх прихильників з приводу кожної кандидатури. Списки Блоку Юлії Тимошенко формувалися партіями, які входять до блоку і внутрішньопартійні дискусії з цього приводу відбувалися. Нажаль, на проведення позачергових виборів відведено дуже мало часу. Переконаний, що на наступних чергових виборах така дискусія буде відбуватися не лише на рівні партій, а в ній зможуть прийняти участь і виборці.

    Elya 15:08

    Вы лично - за или против объединения в единую партию всех демократических сил страны?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я особисто вважаю, що політичні сили після виборів повинні об'єднатися в демократичну більшість в Верховній Раді. Що стосується створення єдиної партії, то вважаю, що право на життя мають всі партії, які створені в Україні. І лише в політичній конкуренції вони повинні виборювати право на існування голосами своїх виборців. Також переконаний, що штучне об'єднання, як і штучне створення нових партій по вказівці чиновників результату для держави не принесе.

    Ольга 15:12

    Как сказал один политик: «два мешка картошки дадут в общий итог 40 избирателей и положительный имидж еще для 100 избирателей (их соседей), что заменит небольшую статейку в газете». Будете ли Вы прибегать к такой агитации? Ведь как показал опыт Черновецкого - действует.

    ответ:

    Дякую за запитання. Методи Черновецького в своїй агітаційній роботі ми використовувати не будемо. Ми вважаємо що це недопустимо. Політичні партії повинні не купувати виборців, а пропонувати їм шлях побудови української держави, яка б турбувалася про кожного громадянина. В такій державі неможливо буде використати технології пана Черновецького.

    Данил 15:12

    Все партии без исключения говорят о референдуме, о необходимости внесения изменений в Конституцию. Может ли народ действительно проголосовать за реальные необходимые правки в Основной Закон, которые потом закрепят, или это очередная предвыборная "лапша"?

    ответ:

    Дякую за запитання. На наш погляд не можна вносити зміни до Конституції під якусь певну політичну силу, політичного лідера чи певну політичну ситуацію. Тому в формуванні самого закону повинні приймати участь не політики, а фахівці-юристи і громадяни нашої держави. А депутати Верховної Ради повинні виконати їх напрацювання і волю наших виборців. Тоді Конституція буде дійсно основним законом нашої держави і служитиме Україні довгий час. Ми пропонуємо для початку винести на референдум питання, яку Конституцію хочуть бачити наші громадяни, яка модель влади повинна існувати в державі і інші важливі питання, які будуть формувати структуру влади в Україні. Після цього, по результатам цього референдуму, доручити фахівцям відпрацювати зміни до Конституції, винести ці зміни на загальнонародне обговорення і лише після цього передати в Верховну Раду для прийняття. Переконаний, що така Конституція буде служити довго і не буде потребувати внесення в неї щорічних змін.

    пиер 15:29

    Это правда, что места "проходные" в списке БЮТ стоят около 5 млн долл?

    ответ:

    Дякую за питання. Ці плітки з приводу ціни в списках БЮТ уже давно розпускають наші опоненти. Я хочу відповідально заявити, що жодного разу ні при яких обставинах місця в списку БЮТ не продавались. Я особисто знаходжусь в прохідній частині, здається під 15 номером, і якщо платив за це місце, то лише своєю послідовною позицією і працює в партії "Батьківщина". Списки Блоку Юлії Тимошенко формувалися відповідно до пропозицій обласних партійних організацій. Київська міська партійна організація направила кандидатами в списки Блоку Юлії Тимошенко до Верховної Ради 10 чоловік. Серед них активісти партії, активні депутати Київради і районних Рад, відомі люди міста Києва.

    Варвара 15:35

    На Ваш взгляд, какое образование должно быть у депутатов?

    ответ:

    Дякую за запитання. Переконаний, що якоїсь певної освіти депутати Верховної Ради не повинні мати, тому що Верховна Рада - це віддзеркалення нашого суспільства. І в Верховній Раді потрібні фахівці різних професій, різних соціальних, економічних, громадських та інших груп. На мій погляд в роботі депутата Верховної Ради більше вагоме місце займає не освіта, а особистий життєвий досвід.

    Анна 15:36

    Как Вы смотрите на Верку Сердючку как политика?

    ответ:

    Дякую за запитання. Я особисто, як і більшість виборців, чув про цей політичний проект за участю Верки Сердючки, але переконаний, що він не має ніякої політичної перспективи. Тому що ми були свідками таких проектів, де приймали участь відомі артисти і співаки, ці політичні проекти завершились поразкою.

    Юля 15:37

    Какие сайты чаще всего посещаете? Чьей информации доверяете больше?

    ответ:

    Дякую за запитання. Намагаюсь черпати інформацію з як можна більшої кількості сайтів, обов'язково читаю "Українську правду", "Главред", "Дзеркало тижня" та інші.

    Анатолый 17:51

    Анатолий Иванович, как Вы думаете, не стоит ли прописать не только начальный возраст, с которого избиратель имеет право голосовать, а и граничный возраст, до которого он может голосовать. Если у человека уже старческий маразм, или из-за старости его легко купить за мешок картошки, то зачем нам такой голос?

    ответ:

    Дякую за запитання. Не можу погодитися з Вашою позицією. Переконаний, що в такій ситуації винні не виборці, а влада, яка довела їх до такого стану. Люба держава повинна поважати своїх пенсіонерів, створити їм умови для гідного життя і віддати їм належну шану за їх багаторічну працю.

     

    Хочу подякувати всім за дуже цікаві запитання, особисто в мене це вселяє надію, що ми обов'язково збудуємо таку країну, про яку ми всі мріємо. Ще мені особливо приємно, що більшість запитань надійшло від нашої прекрасної половини, це підтверджує тезу, що красота врятує не лише світ, а й підніме українську державу.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.