• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Начало в 11:00

    Иван Крулько - председатель всеукраинской молодежной общественной организации Молодой Народный Рух

    Иван Крулько - председатель всеукраинской молодежной общественной организации Молодой Народный Рух

    Тема: Молодежная политика в Украине

    После создания в 1989 году Народного Руха Украины и достижению, благодаря его деятельности, в 1991 году государственной независимости Украины, неотложным вопросом деятельности национально-демократических сил в Украине стало создание организации, которая бы стала молодежным крылом национально-патриотического Руха и объединила бы молодежь Украины вокруг идеи украинского национального демократического государства. В 1992 году по инициативе Народного Руха Украины была создана всеукраинская молодежная общественная организация Молодой Народный Рух.

    Сегодня на ваши вопросы относительно урегулирования вопросов студенческого самоуправления, о положении молодежи в Украине ответит председатель всеукраинской молодежной общественной организации Молодой Народный Рух Иван Крулько.



    Он-лайн конференция окончена. Благодарим всех за участие.
    Задать вопрос
    имя:

    вопрос:

    email:

    код:

    Стенограмма:

    Олександра 14:54

    Доброго дня, Іване. Я є членом молодіжної організації партії "Наша Україна" в Харківській області. Як ви вважаєте, скільки потрібно нового молодого покоління в парламенті, щоб ситуація змінилась на краще? Можливо, саме за молодими патріотами та демократами краще майбутнє держави Україна. На мою думку, потрібно більше свіжого мислення(українського мислення) у Верховній Раді, якого зможе додати молодь. Дуже рада, що демократичні сили нарешті об'єдналися та зрозуміли, що в нинішньому становищі треба гуртуватися, відкидати свої амбіції, заради майбутнього нашої держави. Тільки в єдності демократичних сил, майбутнє України, Ви згодні? Всього Вам найкращого.

    ответ:

    Дуже дякую, пані Олександра, за добрі слова на адресу демократичних сил. Переконаний, що в єдності демократичних сил - наша спільна перемога. Що стосується молодого покоління в Парламенті, то я з вами солідарний, що тільки молодь може змінити ситуацію в державі на краще. Українська держава спрагла за новими молодими обличчями, котрі не тільки гаслами, але і конкретними справами діятимуть задля українців.

    Инна 09:14

    Сотрудничаете ли Вы с Всеукраинской молодежной общественной организацией «Союз молодежи регионов Украины» и с другими молодежными организациями или наша молодежь, так же как и наши умудренные опытом политики, каждый сам за себя?

    ответ:

    На щастя, в молодіжній політиці ми намагаємося шукати порозуміння з представниками різних політичних молодіжних організації, які опікуються проблемами молоді. Ті об'єднання молодіжних організацій, які створені при Міністерстві з питань сім'ї, молоді та спорту, включають в себе молодіжки різних політичних партій. Що ж до безпосередніх контактів з "Союзом молоді регіонів", то в нас вони не є настільки глибокими, більше ми контактуємо з молодіжними організаціями, які на близькі за нашими ідеологічними переконаннями. Наприклад, Молодіжний Союз "Наша Україна" та інші молодіжки Блоку "Наша Україна".

    Анна 09:16

    Боретесь ли Вы с коррупцией в высших учебных заведениях? Если да то в чем это выражается, что это за мероприятия? Выгодны ли явные плоды ваших действий?

    ответ:

    Боротьбу з корупцією в вищих навчальних закладах ми вважаємо однією з пріоритетних задач. В цьому році ми проводимо ряд заходів спрямованих на збільшення ролі студентського самоврядування в вищих навчальних закладах. Через студентське самоврядування Молодий Народний Рух вбачає можливість ефективної протидії корупції, яка дуже часто нав'язується адміністрацією навчального закладу. На моє переконання край корупції може покласти тільки саме студентство, а засобом для цього має стати розгалужена мережа органів студентського самоврядування. Ми працюємо над розробкою законопроекту "Про студентське самоврядування" і проводитимемо його в навчальних закладах.

    Ольга 09:18

    Занимается ли Ваша организация развитием органов студенческого самоуправления, если можно на конкретных примерах?

    ответ:

    Дивіться попереднє питання.

    Григорий 09:28

    На Ваш взгляд, достаточно ли государство поддерживает студенческую молодежь?

    ответ:

    На мою думку, в Україні існує серйозна криза в підтримці державою молоді загалом. Проблеми з наркоманією, веденням нездорового способу життя - це відголоски непродуманої, а дуже часто навіть безвідповідальної політики, яка ведеться окремими керівниками. Якщо держава не даватиме достатньої підтримки молоді, тоді нам годі мріяти про створення в Україні здорової нації, без чого не можлива держава.

    Алла 09:30

    Что делает ваша организация по представлению украинской молодежной платформы на международном уровне?

    ответ:

    З травня 2007 року, коли я очолив Молодий Народний Рух, наша організація значною мірою посилила свої позиції на міжнародному рівні. Ми подали заявки на вступ до таких міжнародних організації як Demik та YEPP, це організації, які об'єднують молодіжки політичних партій з країн Європейського Союзу та кандидатів на вступ до ЄС. В найближчому майбутньому МНР стане повноправним членом Demik, а наша заявка до YEPP знаходиться на стадії розгляду.

    Илья 09:45

    Каково Ваше отношение к отмене депутатской неприкосновенности? Как вы думаете это необходимо или все же нужно как-то защитить государственных мужей, ведь не все они преступники?

    ответ:

    Особисто я позитивно ставлюся до обмеження депутатської недоторканості. На моє переконання, таке обмеження надасть можливість приходу до представницьких органів влади політиків, над якими не висить як "домоклів меч" бізнесовий інтерес. У Парламенті повинні бути представлені саме політики, а не бізнесмени. В той же час, я вважаю, що повне скасування депутатської недоторканості може призвести до послаблення опозиції, яка остерігатиметься кримінального переслідування. Саме тому в Україні варто було б залишити недоторканість депутатів від їх висловлювань у сесійній залі та за їхню депутатську діяльність. Решта привілеїв потрібно скасовувати.

    Ксения 09:47

    Я уже несколько лет как закончила ВУЗ, но мне интересно, места в студсоветах так же покупаются как места в Верховную Раду?

    ответ:

    Я не можу говорити за всі студентські ради, але однозначно можна сказати, що студентське самоврядування - більш прозоре. Хоча не можна виключати випадки, коли до студентських рад попадають "свої", які є лояльним до адміністрацій навчальних закладів. Переконаний, що таких випадків мінімум, а якщо такі є, то ми з ними будемо боротися.

    Жанна 09:48

    Вы подавали в Верховную Раду какие-то законопроекты. Какова их судьба?

    ответ:

    Я особисто не подавав законопроектів, оскільки не обирався народними депутатом. Але працюючи 5 років у Верховній Раді був розробником і співавтором більше десятка законопроектів. Деякі з них не розглянуті до сьогоднішнього дня, але окремі вже стали законами.

    Николь 09:53

    Как Вы оцениваете уникальную модель муниципальной молодежной политики, которая разработана и уже частично воплощена в жизнь в городе Одессе?

    ответ:

    На жаль, з унікальною моделлю муніципальної молодіжної політики в місті Одесі не знайомий, але з великим задоволенням познайомився б з вашим досвідом. Враховуючи, що 4 серпня перебуватиму в Одесі з робочою поїздкою, готовий зустрітися для взаємного обміну досвідом. Тел. 255-27-93.

    Василий 09:58

    Как сделать так, чтобы молодежь каждого города Украины активно включилась в реализации настоящей молодежной политики города, региона и вообще страны?

    ответ:

    Для цього потрібно дві речі. По-перше, щоб міська або обласна влада підтримували молодіжні ініціативи. А по-друге, найголовніше, щоб молодь сама була активною і вимагала врахування своїх ініціатив.

    Игорь 09:58

    Что Вы понимаете под понятием "молодежная политика"?

    ответ:

    Молодіжна політика - це надзвичайно широке поняття, яке включає в себе діяльність державної влади та органів місцевого самоврядування, що спрямована на реалізацію потреб молоді у різних сферах життя: спорті, культурі, мистецтві, освіті, політичній та громадський діяльності.

    Алексей 10:00

    Расскажите о дисконтных картах. Нужны они или нет. С ними столько мороки. Лично Вы за них или против? В чем они нам облегчат существование?

    ответ:

    Будь які дисконтні картки, що надають переваги для молоді є позитивним явищем, оскільки дозволяють реалізувати більше своїх потреб. Зараз Молодий Народний Рух разом з однією відомою європейською міжнародною дисконтною карткою розробляє членський квиток нашої організації. Таким чином кожен член Молодого Народного Руху зможе отримати додаткові переваги користуючись тими чи іншими послугами, особливо перебуваючи в європейських країнах.

    Петр 10:08

    Вы занимаетесь решением проблемы ВИЧСПИДа в молодежной среде? Какие конкретные мероприятия Вы проводите?

    ответ:

    Ми проводили акцію до дня боротьби зі СНІДом в Києві, де роздавали друковану продукцію, яка роз'яснювала правду про це надзвичайно страшне явище. В наших планах проведення разом з студентами навчальних закладів медичного характеру заходів щодо боротьби зі СНІДом та пропагуванням здорового способу життя.

    Олеся 10:12

    Проблема современной молодежи: социальная незащищенность и трудоустройство? Это лично мое мнение. Вчера даже с братом поспорила о том, есть ли работа в Украине. А правда в том, что в маленьких городках, таких как наш ее действительно нет. Вы занимаетесь проблемой трудоустройства и можно ли к вам обращаться?

    ответ:

    На жаль, Ви не написали з якого Ви міста, але можете звернутися до осередку Молодого Народного Руху в Вашому регіоні. Переконаний, що ми зробимо все можливе аби Вам допомогти.

    Галина 10:17

    Иван, я вот читаю в прессе, столько появилось всяких молодежных организаций, особенно они активируются в канун выборов, а не вернуться ли нам к старому доброму комсомолу?

    ответ:

    Наскільки мені відомо, комсомол діє і сьогодні, правда від їх роботи мало користі для нашої держави. Що стосується Молодого Народного Руху, то у виборах ми участі не приймаємо, бо є молодіжною громадською організацією, а не політичною партією. Тому наша активність не збільшується або не вщухає у зв'язку з виборчою кампанією.

    Ира 10:20

    Что такое «вторичная занятость студентов»?

    ответ:

    Вторинна зайнятість студентів - це додаткова робота у вільний від навчання час, яка не потребує спеціальних кваліфікаційних знань або навиків. Такою діяльністю може займатися кожен, після проходження короткострокових курсів. Наприклад, мережевий маркетинг.

    Инга 10:24

    Какое участие Вы принимаете в подготовке к выборам? Будете ли принимать участие в выборах и в какой роли?

    ответ:

    Як Голова Молодого Народного Руху я не приймаю участі в виборах чи передвиборній кампанії. Разом з тим я є членом політради партії "Народний Рух України" і в цій якості я можу брати участь в виборах. Що ж до моєї конкретної діяльності, то я займатимуся навчанням членів дільничних виборчих комісій та офіційних спостерігачів, які працюватимуть під час позачергових виборів.

    Галина 10:27

    А чем Вы занимаетесь, кроме участия в этой организации? Расскажите о себе? У вас есть хобби?

    ответ:

    Крім головування в Молодому Народному Русі я маю багато різнопланової роботи. За освітою є юристом конституційного права, працюю в Верховній Раді, цікавлюся проблемами європейської та євроатлантичної інтеграції України. Щодо мого хобі, то полюбляю гірськолижний спорт і теніс.

    Анатолий 10:29

    Ваше отношение к тому, что Украина посылает миротворцев в горячие точки? Нельзя ли избежать таких посылов?

    ответ:

    Моє ставлення до миротворчої діяльності України дуже позитивне. За час своєї незалежності Україна асоціюється у світі як донор, а не споживач міжнародної безпеки. Саме завдяки цьому Україна користується повагою серед світових лідерів. Враховувати потрібно той факт, що в миротворчих операціях беруть участь військовослужбовці за контрактом, а не строковики, як це практикувалося в радянський період. За свою службу ці військовослужбовці отримують дуже непогану платню і до речі конкурують між собою за право брати участь в миротворчих операціях. Кожен професійний військовослужбовець прагне бути миротворцем, оскільки через таку службу він отримує неоціненний досвід участі у військових операціях. Тому всі розмови про якісь примусові "посили" миротворців в гарячі точки з боку України є не більше ніж міфом.

    Антон 10:43

    Занимаетесь ли вы вопросами молодежного жилищного кредитования? У меня вопрос светят ли такие кредиты тем, у кого з/п 700 грн. Что нам светит с такими доходами, не уезжая из родного города в столицу?

    ответ:

    Питаннями молодіжного житлового кредитування займається спеціальний державний фонд, що створений при Міністерстві сім'ї, молоді та спорту. В кожній області діє представництво цього фонду, тому за конкретною інформацією Вам варто звернутися до цього представництва. Але на скільки мені відомо, в цьому році, як і в половині минулого року, за керівництво Партії регіонів програма молодіжного житлового кредитування призупинена.

    Н 10:45

    Молодежь часто говорит о том, что руководство страны, не слышит ее голоса. Проекты и законы, которые касаются молодых людей, почти никогда не отсылаются к ним на "экспертизу". Планируете ли вы изменить подобную практику?

    ответ:

    Зміна ситуації щодо уваги держави до молоді прямопропорційна збільшенню представників молоді у владі. Якщо Парламент поповнюватиметься молодими політиками, то ситуація в молодіжному середовищі змінюватиметься на краще.

    Алевтина Сидоровна 11:09

    Я понимаю стремление молодежи к власти, но не совсем понимаю акцию, которая проводилась 28 июля на Крещатике «Досрочные парламентские выборы на Майдане», которые организовала Молодежная Центральная избирательная комиссия под патронатом Всеукраинской молодежной организации «Молодежь – надежда Украины». Зачем это объясните?

    ответ:

    Ми не брали участь у цій акції. Але я думаю, що метою цієї акції було привернення уваги виборців до позачергових виборів. Якщо головна ідея цієї акції збільшення кількості українців на виборчих дільницях, тоді я підтримую таку акцію.

    Сестра 12:12

    Какая кадровая политика не только в Молодежке, но и в большой-великой руховской команде?

    ответ:

    Кадрова політика і молодіжці, і в Народному Русі України загалом спрямована в першу чергу на омолодження. Я переконаний, що прихід молоді надає можливості організації розвиватися. Будь-яка політична партія чи громадська організація ставатиме сильнішою, якщо до керівництва приходитиме молодь.

    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.